Fragments de les millors comèdies de Shakespeare per riure una bona estona

02/04/2021 - 21:36h

El Grup de Teatre del Centre de Llorenç estrena aquest diumenge ‘Shakespeare (i somriures) contra la plaga’

Més d’un any lluitant tots contra la maleïda pandèmia i les seves conseqüències. Més d’un any amb poques ocasions de gaudir de la cultura i les arts en directe. Més d’un any volent sortir de casa… i somriure!
Shakespeare també ho va patir. Ell, home de teatre, actor, autor i petit empresari, sofria daltabaixos quan la pandèmia del seu temps –la pesta negra– obligava a tancar als teatres cada vegada que rebrotava. I, mentre estava confinat, escrivia…

Ara, el Grup de Teatre del Centre de Llorenç del Penedès ha muntat un espectacle propi que estrenarà els propers 4 i 10 d’abril titulat Shakespeare (i somriures) contra la plaga, que inclou fragments d’algunes de les seves millors comèdies. Un espectacle pensat, assajat i representat en les millors condicions possibles dins les circumstàncies actuals. El nom de plaga recorda com, en anglès, de la pesta se’n diu plague.

Més enllà del paraŀlelisme amb la vida i les circumstàncies de Shakespeare, el Grup de Teatre de Llorenç ha tingut altres raons per preparar i oferir un espectacle com aquest. El teatre és gest i paraula. El gest i el contacte entre els actors ara està molt limitat, ja que cal gaudir de la paraula. I, quina millor que la de Shakespeare?

La necessitat de gaudir assajant i fer gaudir representant, la necessitat de riure i somriure o la necessitat d’oblidar i fer oblidar la pandèmia durant una hora i mitja o dues.

Amb dramatúrgia i direcció de Llorenç Rafecas, el Grup de Teatre del Centre ha posat tota la seva creativitat i capacitat per fer-ne un espectacle sorprenent, barreja de classicisme i modernitat, per fer passar una bona estona al públic (que prou que ho necessita). Les representacions es faran a la Sala Gran del Centre, en les condicions marcades pel que fa a aforament, distància, etc., el proper diumenge, 4 d’abril, a 2/4 de 8 de la tarda i el proper dissabte, 10 d’abril, a les 7 de la tarda, per a que tothom tingui temps sobrat de tornar a casa abans del toc de queda. Les entrades es poden adquirir anticipadament a la web del Centre (www.elcentre.cat) i es faran grups de convivents fins un màxim de 6 persones per grup.

També et pot interessar

Comentaris