Els veïns d’Olèrdola demanen que es camuflin els contenidors de les àrees d’emergència

30/03/2021 - 18:20h

L’ajuntament va convocar un procés de participació que ha comptat amb la implicació de 92 persones, un 2,85% de la població de més de 16 anys

L’Ajuntament d’Olèrdola va convocar fa mesos un procés de participació per triar el destí de la partida de 80.000 euros corresponents als pressupostos participatius de 2019. La convocatòria d’eleccions municipals va obligar a aturar el procés, que s’ha représ aquest 2021.

Després de les votacions, el projecte que ha comptat amb més suports ha estat el del camuflatge de les àrees d’emergència de contenidors, amb el 33% dels vots emesos; seguit de la construcció d’un pipi can gran, amb el 25% de suports. El tercer projecte que rebia més suports era el de recuperació d’espais naturals i la seva memòria històrica, amb el 17% dels vots.

En aquesta votació hi ha participat 92 persones, un 2’85 % de la població d’Olèrdola major de 16 anys.

Primera experiència satisfactòria

Aquest era el primer procés de participació ciutadana que l’Ajuntament canalitzava a través de la plataforma Decidim, una web creada amb el suport de la Diputació de Barcelona i que ofereix garanties de seguretat tant per l’administració com per la ciutadania, tal i com resumia Jordi Catasús, regidor d’atenció ciutadana.

La Comissió de Seguiment, que reuneix a tots els grups municipals, ha fet una valoració positiva, tot assenyalant que els reptes són ara “ampliar la participació amb més difusió i evitar algunes errades informàtiques”.

Catasús posa l’accent en què la plataforma Decidim permet seguir l’estat d’execució dels projectes, tant els que s’hagin triat en aquest procés com els derivats d’anteriors convocatòries de participació de l’Ajuntament. El regidor agraïa als veïns la seva participació i explicava que les persones que han emès el seu vot també són convidades a respondre una enquesta de valoració, tant del funcionament del procés de pressupostos participatius 2019 com del conjunt de la web https://decidim-olerdola.diba.cat/

Tal i com ja havia avançat fa unes setmanes, Jordi Catasús ha confirmat que la voluntat del govern municipal és la de convocar properament un nou procés de participació per a decidir les característiques d’un local social a Daltmar.

També et pot interessar

Comentaris