Josep Mèlich publica un treball de ficció dins el gènere històric

30/03/2021 - 10:00h

“La croada dels vençuts” està inspirat en fets relats i és el tercer llibre que publica

Josep Mèlich i Garcia, col·laborador d’aquest setmanari a través de la columna d’El Pilar, acaba de publicar una novel·la. Aquest és el seu tercer llibre publicat. Es tracta de La croada dels vençuts. Un treball de ficció dins del gènere de la novel·la històrica.

Mèlich s’ha inspirat en fets reals a partir dels relats del seu pare, contes de la vora del foc amb totes les peripècies de la Guerra civil Española. Dos amics que van combatre en aquella Cruzada nacional es retroben a l’acabar la guerra. D’aquí el nom del llibre parodiant el sofisma dels feixistes. Una “croada” que van viure els excombatents vençuts a partir del 1939 (Tercer año triunfal).

Dos companys surten dels camps de concentració i afronten la nova vida en els seus pobles (Baix Camp). Una lluita entre els conceptes de justícia i el desig de venjança, a partir de la impotència dels vençuts. Una història dura i cruenta que no es va acabar amb la victòria franquista i que ha deixat molts solcs profunds en aquelles generacions de post-guerra.
Odi, rancor , venjança i l’amor pel damunt de tot. Dot amb un taló de fons d’una gran obra històrica: El compte de Montecristo.

També et pot interessar

Comentaris