L’Ajuntament de Llorenç paralitza la remodelació de la bosquina de l’Estrella

28/03/2021 - 19:00h

L’Equip de Govern té previst presentar ben aviat una nova proposta del que es vol fer

L’Ajuntament de Llorenç ha fet extensiva a tota la població una nota informativa per tal de donar a conèixer a la ciutadania el criteri que s’ha seguit per valorar la remodelació de la bosquina que està ubicada entre la carretera de la Bisbal i la Masia de l’Estrella, en la qual s’hi poden trobar pins blancs, alzines, garrofers,… i que comportaria la tala només de l’arbrat malmès, (majoritàriament són pins blancs).

La inquietud primordial del consistori de Llorenç recau en la seguretat ciutadana. Prioritat que des de l’equip de govern volen recalcar. En els darrers anys, han caigut una dotzena de pins arrel de les ventades. Per això, la perillositat detectada a la bosquina esmentada, produïda pel mal estat dels pins blancs que hi ha, ha fet que l’Ajuntament s’hagi plantejat el condicionament general de l’espai. A aquesta realitat hi es dona la coincidència que l’empresa Agroforestals Nogués, S. L., que havia de realitzar les tasques de tala, oferia el servei de manera gratuïta i, a més, ingressant un import per tona de fusta extreta que es destinarà totalment a la compra d’arbrat.

L’Ajuntament pretén remodelar completament tota la zona de la bosquina, treballant envers un indret amb arbrat autòcton (alzines, sivines, garrofers,…), amb la incorporació de nou mobiliari urbà adequat per ser utilitzat habitualment i assolint un espai més segur a la nit.

Arrel de les queixes rebudes, per escrit i de manera verbal, l’Ajuntament ha optat per paralitzar momentàniament aquesta millora, tot i que, en breu, presentarà una proposta completa de la reestructuració que es vol fer, i en la qual es podrà valorar la dimensió de l’actuació.

També et pot interessar

Comentaris