ERC demana solucions per les molèsties del pas dels mercaderies per Vilafranca

26/03/2021 - 16:00h

El senador republicà, Bernat Picornell, ha preguntat al ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos

El senador d’Esquerra Republicana de Catalunya, Bernat Picornell, ha preguntat aquesta setmana al ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos sobre les molèsties que provoquen els trens de mercaderies al seu pas per Vilafrancas.

El senador republicà li ha demanat solucions definitives: “Hem de poder donar resposta a les preocupacions dels ciutadans. El seu ministeri és també d’agenda urbana i això és una qüestió molt important per a l’agenda urbana de Vilafranca del Penedès”.

“Nosotros solo teníamos conocimiento del ruido, vamos a verificar los problemas de grietas”, aquesta ha sigut la resposta del ministre quan Picornell li ha retret que no respongui quan li ha transmès que els veïns i veïnes del Penedès i, en particular els de Vilafranca del Penedès ja fa més de 15 anys que arrosseguen aquestes molèsties que van “des de sorolls, tremolors i esquerdes als edificis”.

De fet, Picornell ha repassat la cronologia dels fets, posant l’accent en què des del 2004, quan es va acordar el pas de l’AVE per Vilafranca, els veïns i veïnes estan patint aquestes molèsties i que va haver de ser l’Ajuntament, l’any 2008, qui va acabar fent-se càrrec de les reparacions de les esquerdes. I, tot i que sí que s’han cobert part de les vies al seu pas pel nucli de la ciutat, encara queda un tram per cobrir, així com la reforma de l’estació de tren que fa que no s’hagi pogut finalitzar la urbanització de tota la cobertura de la via, “provocant un efecte divisori entre dues parts de Vilafranca”.

El senador Picornell ha posat l’accent que, dels mesos de juliol a desembre de 2020, la línia va quedar parada a causa del tall de les obres entre Sant Sadurní i Martorell i en aquell període, els trens de mercaderies van passar per la costa, fet que va millorar la situació perquè els veïns no van haver de patir els tremolors i el soroll.

També et pot interessar

Comentaris