Vilafranca en Comú creu que és “urgent” aprovar el Pla d’Habitatge

Imatge d’arxiu de Vilafranca en Comú
26/03/2021 - 13:00h

Els comuns consideren que cal controlar el preu dels lloguers a la vila perquè hi ha molta gent que no es pot pagar un pis

“Catalunya –i el conjunt d’Espanya també– té un seriós problema en habitatge. Preus inaccessibles en la compra i una manca d’habitatge públic i de lloguer que provoca una forta demanda en contra d’una minsa oferta. Això incentiva els especuladors a oferir preus desorbitats i abusius en el lloguer”.

Aquest és el punt de partida de la roda de premsa que ha fet aquesta setmana Vilafranca en Comú sobre la necessitat de regular el preu dels lloguers.

El regidor Ramon Arnabat assegura que des dels comuns lluitaran “per aconseguir fer realitat la regulació del preu del lloguer aconseguint uns preus de referència a la seixantena d’àrees tensionades de Catalunya. I Vilafranca n’és una.” Arnabat entén l’important paper que han de jugar els ajuntaments en aquest control dels lloguers i per això presentaran una moció per una qüestió “d’extrema necessitat per a moltíssima gent que veu amb preocupació com el preu disparat del lloguer no els permet arribar amb dignitat a final de mes.”

Per Arnabat, “el control dels preus del lloguer és una peça [important] de la solució a garantir habitatge social i de lloguer i el dret a l’habitatge. I cal fer èmfasi en la necessitat de diàleg entre propietaris/promotors, el sector públic i els llogaters”.

Per això, clou Arnabat, “és del tot necessari que s’acabi presentant i aprovant a Vilafranca el Pla municipal d’Habitatge al llarg d’aquest any 2021”.

També et pot interessar

Comentaris