“Els darrers dies de la Catalunya Republicana”, aquest dissabte al Teatre Casal

25/03/2021 - 12:00h

Una narració en primera persona d’uns dies dramàtics viscuts per l’escriptor, historiador i polític, Antoni Rovira i Virgili, quan entra en fase culminant l’ofensiva final de Franco contra Catalunya

Aquest dissabte a les 20h, tindrà lloc al Teatre Casal de Vilafranca la segona obra del Cicle Platea “Els darrers dies de la Catalunya Republicana”, un cicle de tres obres de petit format entorn de la guerra i el conflicte. 

Aquesta obra és la narració en primera persona d’uns dies dramàtics viscuts per l’escriptor, historiador i polític, Antoni Rovira i Virgili, quan entra en fase culminant l’ofensiva final de Franco contra Catalunya. Rovira i Virgili explica l’angoixa, la desfeta i l’èxode dels catalans, en la guerra encesa a Espanya per l’alçament militar de l’any 1936 i el viatge cap a l’exili que va fer amb la seva família i diverses personalitats polítiques i culturals fins a França.

Les entrades per l’espectacle es poden adquirir a la web del Teatre Casal: www.teatrecasal.com o a les oficines del Casal de Vilafranca de 17:00 h a 20:00 h.

Posteriorment, el dia 6 d’abril a les 8:30h al Teatre Casal, es durà a terme una conferència en relació amb l’espectacle titulada: “Els últims dies de la Vilafranca republicana: revolució i guerra”, organitzada per Esquerra Republicana Vilafranca i a càrrec de l’historiador Salvador Campamà.

La conferència ens permetrà conèixer la Vilafranca de la Guerra Civil. Barricades, milícies, col·lectivitzacions, les víctimes al front i a la rereguarda, racionament alimentari, moral de guerra, l’arribada de refugiats, la CNT, la FAI, el PSUC, la UGT, ERC i altres forces antifeixistes a la vila, els Fets de Maig de 1937, els bombardejos i evidentment, l’exili.


CIA. Terra Teatre

La companyia Terra Teatre neix l’1 de gener del 2016 amb la voluntat de posar un embolcall a tots el projectes escènics que es realitzen al voltant  de l’actor Jordi Hervàs Solà.

Tot i aixì, i entenent que la creació teatral és un art col·lectiu, la companyia no té una vocació unipersonal  ans tot el contrari, li agrada envoltar-se d’artesans, artistes i gent estimada que entre tots i totes fan realitat aquests projectes teatrals.

El primer espectacle que la companyia va realitzar fou “Els darrers dies de la Catalunya republicana” (Un text basat en l’obra d’Antoni Rovira i Virgili que duu el mateix nom) estrenat el dia 19 de març de 2016 a la Casa del Teatre Nu de Sant Martí de Tous. En aquest espectacle hi van participar Edmon Bosch (xel·lista), Marc Hervàs (direcció escènica), Irene Santos (atrezzo), Sastreria Caireta (vestuari) i una llarga llista de noms que van ajudar a fer realitat el primer projecte de la nova companyia.

També et pot interessar

Comentaris