Els Monjos modifica quatre taxes per pal.liar els efectes de la crisi

Avatar
24/03/2021 - 09:58h

Els canvis afecten a l’ocupació del carrer per terrasses, quioscs o venda de loteria, a les fires, les parades de mercat, la piscina municipal i el Remeiart

El ple de Santa Margarida i els Monjos ha aprovat de forma unànime la modificació prvisional de les ordenances fiscals per pal·liar els efectes de la crisi causada per la Covid.

Aquestes mesures afectaran principament quatre taxes amb l’objectiu d’ajudar a pal·liar els efectes que la crisi sanitària ha deixat en l’economia.


En aquest sentit, la taxa per ocupació de sòl públic amb taules i cadires, quioscos i punts de venda de loteria no s’haurà de satisfer durant el 2021 i la taxa per instal·lació de parades del mercat tindrà una reducció del 50% fins el 30 de juny, mentre que se suprimeix per aquest any la taxa per als punts de venda del mercat d’artesans i brocanters i de les diferents fires puntuals que se celebren al municipi.

A banda, els preus de la piscina municipal s’aplicaran per franges horàries, i, finalment, s’estableix un règim singular per al Remeiart, que afecta el preu públic de les Tapes i cuines, que no s’haurà de pagar aquest any.

D’altra banda, també s’ha aprovat per unanimitat les bases per als ajuts a arranjaments de les llars, ajudes tècniques i suport a l’autonomia per a persones amb discapacitat o dependents, i les bases de subvenció per a la socialització i reutilització de llibres escolars i material didàctic.

La modificació de crèdit al pressupost per fer front a despeses que no es poden demorar a través de crèdits extraordinaris o suplements de crèdit per valor de 45.301, 27€, que aniran destinats a la renovació de l’enllumenat públic, la inversió en riscos i seguretat a l’Antistiana, la subvenció a l’institut El Foix i la subvenció de l’escola d’estiu, ha prosperat amb els vots del govern i l’abstenció de l’oposició.

El ple també ha aprovat per unanimitat el conveni d’encàrrec de gestió entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal per desenvolupar un projecte de digitalització i millora en el sector alimentari. Al municipi se li concedeixen 23.262,49€ per als anys 2021 i 2022.

També et pot interessar

Comentaris