Mas Albornà incorpora vehicles més eficients per netejar Vilafranca

Un moment de la presentació del servei de neteja
Judit Benages
23/03/2021 - 16:31h

L’Ajuntament i la Fundació han signat un nou contracte per l’arranjament dels carrers de la vila durant mínim dos anys més

L’Ajuntament de Vilafranca ha signat amb la Fundació Privada Mas Albornà el nou contracte per als propers dos anys per a la prestació del servei de neteja viària a Vilafranca que des de l’any 2010 gestiona l’entitat.
Han presentat el servei el tinent d’alcalde de Serveis Centrals i Hisenda, Aureli Ruiz, el regidor de Via Pública, Ricard Rafecas, el president del patronat de la Fundació, Martí Solé, acompanyats del director general, Joan Clotet, i d’una representació dels treballadors.

Ricard Rafecas ha recordat que amb aquests 2 anys més, la Fundació Mas Albornà portarà 13 anys tenint cura de la neteja dels carrers de Vilafranca. Rafecas considera que amb el contracte “hi guanya Vilafranca, perquè els carrers són ets” però també “donem feina a persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió”.

Segons el regidor, “sempre es pot millorar , però s’ha de tenir en compte que no és més net qui més neteja sinó qui menys embruta. Faig una crida al civisme de tothom, col·laborant per fer una Vilafranca més neta”, ha conclòs.

Per la seva banda, el president del patronat de la Fundació Mas Albornà, Martí Solé, ha recordat el repte important que va suposar rebre el contracte de la neteja viària a Vilafranca fa 11 anys. Solé ha afirmat que estan “orgullosos” de la tasca feta i “agraïts” amb l’Ajuntament de Vilafranca “per reiterar la confiança en un projecte amb aquesta forta implicació social”.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Serveis Centrals i Hisenda, Aureli Ruiz, ha posat de relleu que la neteja viària és el contracte amb un import més elevat que té externalitzat l’Ajuntament amb un import de 1.589.000 euros i el fet que “el 85% dels contractes externs de l’Ajuntament són amb empreses d’inserció o centres especials de treball, cosa que ens converteix en un ajuntament capdavanter en la matèria. Apostem per la contractació responsable sense oblidar l’objecte del contracte i la qualitat amb què s’ha de prestar”.

El tinent d’alcalde ha agraït als treballadors de Mas Albornà la seva implicació en la prestació d’un servei de qualitat: “ens hem entès perquè el servei s’ha fet bé”, ha afirmat.

PUBLICITAT

Renovació d’equips
La renovació de la flota de vehicles inclosa en el nou contracte afavorirà l’eficiència de treball i la reducció de l’emissió de gasos contaminants derivats de la combustió dels motors, que, essent de nova generació, seran menys contaminants. Amb els vehicles elèctrics també s’afavoreix la disminució de la contaminació acústica.

Com a novetat, s’incorporen al servei 2 escombradores d’última generació amb més capacitat de neteja, una baldejadora i un vehicle d’aigua a pressió de 700 litres, 3 carretons i 2 bufadors elèctrics per a la neteja manual dels carrers, un camió de caixa oberta per recollir mobles i trastos i un vehicle elèctric per a la supervisió de les tasques.

Les màquines escombradores comptaran amb dos raspalls per a la neteja de superfícies amb aigua. La capacitat d’aspiració serà més eficient, en tractar-se de vehicles nous i amb motors menys contaminant.

La baldejadora compacta afavoreix l’accessibilitat a més racons i es mou fàcilment pel nucli urbà de la vila.

L’equip d’hidropressió actuarà amb aigua calenta per a la neteja especial de taques o residus incrustats. Tot l’equip està integrat dintre d’una furgoneta que es desplaça fins la zona d’actuació.

Els bufadors elèctrics disminueixen considerablement la contaminació acústica i ambiental amb l’eliminació d’emissions de gasos contaminants.
Finalment, pel que fa al nou vehicle elèctric de suport, s’encarregarà de supervisar les tasques fetes o les possibles incidències. La brigada disposa d’aquest vehicle per aproximar-se a les zones d’actuació de manera més respectuosa i menys contaminant possible.

L’adequació dels espais logístics de treball de Mas Albornà s’ha incorporat un nou equipament annex a l’actual que permetrà disposar de més espai d’emmagatzematge de vehicles, espai de reparació i separar també les oficines.

Aquest nou contracte ha permès també ampliar la plantilla amb un operari més per a la recollida de mobles i voluminosos. D’aquesta manera els efectius de la plantilla arriba als 37 professionals, un mes que en l’anterior contracte.

PUBLICITAT

Mas Albornà
La Fundació Mas Albornà és una organització sense ànim de lucre, arrelada al Penedès, que treballa des de 1969 per a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió, oferint atenció assistencial, un lloc on viure, un suport i acompanyament personalitzat en la seva vida diària.

També ofereix una feina digna, amb la creació d’oportunitats d’inserció comunitària i laboral a través d’una variada oferta de serveis a les empreses i Ajuntaments.

També et pot interessar

Comentaris