La llorencenca Maica Rafecas publica la seva primera novel·la “El setembre i la nit”

23/03/2021 - 12:00h

Un llibre commovedor sobre l’entorn, les traves de la família i els camins que ens poden fer tornar a casa

La Breu Edicions acaba de publicar en la seva col·lecció Cicuta la novel·la El setembre i la nit de Maica Rafecas (Llorenç del Penedès, 1987). Educadora social, antropòloga i tècnica editorial, Rafecas ha publicat el poemari Blanc breu (Edicions Bromera, 2017), guardonat amb el premi València Nova Alfons el Magnànim. Ha obtingut altres guardons de poesia i de narrativa per obra inèdita. És coautora a diverses antologies i membre del grup poètico-musical Versaleta i col·labora en diferents activitats literàries i investigacions culturals, com l’inventari del patrimoni immaterial de l’Institut d’Estudis Penedesencs (2018), entre d’altres. El setembre i la nit és la seva primera novel·la.

Rafecas ha escrit un llibre commovedor sobre l’entorn, les traves de la família i els camins que ens poden fer tornar a casa per emprendre un èxode interior. La insatisfacció perenne per la falta d’alternatives al present i l’impuls abassegador per la vida. La lluita d’una família per no deixar-se abatre pels seus fantasmes. La poda dels prejudicis per arrelar i obrir de nou les ales cap a un destí que semblava forassenyat. Les veritats que s’amaguen en el refugi de la infantesa i la saviesa de les altres generacions, els instants que fan valenta una dona i les decisions que refan el croquis sentimental i vital que potser s’enfonsava per sempre. El llibre està previst que es presenti a Llorenç del Penedès el proper 25 d’abril.

Sinopsi

Quan l’Anaïs s’assabenta de la imminent expropiació de la petita vinya familiar a causa de la propera construcció d’un polígon, exigeix al seu pare que no accepti la indemnització, per dignitat. A partir d’aquí comença una lluita en solitari, obsessiva i irracional als ulls de familiars i veïns, que l’Anaïs sembla disposada a portar fins el final.

També et pot interessar

Comentaris