Els Verds volen iniciar els assaigs al maig amb vacunats

Un moment de l’assemblea dels Castellers de Vilafranca, que s’ha fet de forma telemàtica
Judit Benages
20/03/2021 - 20:59h

Si la Covid-19 ho permet, començaran amb persones vacunades o que tinguin anticossos i, progressivament, afegiran altres grups bombolla

Fa uns dies va ser la canalla qui va començar els assaigs – o preparació física- dels Castellers de Vilafranca.

Ara la colla ha presentat, durant la seva assemblea, tot un estricte protocol amb l’objectiu de començar els assaigs amb adults el divendres dia 7 de maig. Evidentment, sempre que la situació sanitària ho permeti perquè la prioritat, tal com han declarat, és la salut i la seguretat de tothom.

Amb la premissa de la seguretat, han explicat que, si tot va bé, s’iniciarien els assaigs amb gent que estigui vacunada o tingui anticossos de Covid-19 i, a partir d’aquí, i de forma progressiva, anirien afegint grups bombolla que anirien trobant-se sota un estricte protocol redactat per la colla, amb el vistiplau d’experts en la matèria, del qual s’aniran donant més detalls a mesura que passin els dies.

Des de la colla han planificat una tornada als assaigs “segura i flexible” i per això volen ser “proactius i optimistes” amb la situació dels mesos pròxims.

PUBLICITAT

Actuacions
Però durant l’assemblea no es va parlar només de la tornada als assaigs sinó que s’ha presentat el calendari amb el qual treballen per intentar fer la primera actuació durant el mes de juliol.

Evidentment no s’han cansat de repetir que tot el que han planificat va en funció de la situació epidemiològica del moment, però, si arriba al cas que poden dur a terme alguna actuació, ho tenen tot preparat.

PUBLICITAT

Optimisme

El president dels Castellers de Vilafranca, Carles Mata, ha reconegut que “ni en els pitjors” dels seus somnis s’hagués imaginat mai la situació que s’està vivint, ha deixat clar que la junta no ha parat de reunir-se durant aquest any perquè hi ha molta feina per fer tot i que no hi hagi castells i que els Castellers de Vilafranca “tot i que no fem castells, estem vius perquè la flama verda no s’apagui”. Mata, a més, s’ha mostrat convençut que el 2021 “hi haurà castells”.

En el seu torn de paraula, en un emotiu discurs, el cap de colla, Siscu Benet, ha apuntat com els Castellers de Vilafranca no saben estar a la zona de confort i com el seu deure és “no renunciar mai: si és possible, ho farem, si és probable, ho intentarem i si és impossible, mirarem com ho podem fer possible o probable”.

Benet ha afirmat que “la por la convertirem en respecte”, ha apuntat que aquest 2021, si la situació sanitària ho permet, hi ha “reptes molt il·lusionants com ara celebrar els castells, de nou, com si fossin els primers” i ha acabat dient: “us necessitem a totes i tots”.

També et pot interessar

Comentaris