L’Ajuntament actua contra una plaga de rates a l’Espirall

Una de les fotografies publicades a les xarxes socials per alguns veïns
19/03/2021 - 08:00h

El consistori demana als veïns que, ara més que mai, no deixin escombraries ni restes de menjar fora dels contenidors

Alguns veïns de l’Espirall han donat a conèixer aquests dies una plaga de rates en alguns carrers del barri. Pel que expliquen, les rates, que són de grans dimensions, passegen tranquiŀlament per la via pública tant de dia com de nit.

A més, també se n’han trobat exemplars morts al mig del carrer.
Alertat per la situació, l’Ajuntament de Vilafranca assegura que les rates provenen d’un terreny proper al carrer de les Cabanyes, on se n’han vist més, i afirma que ha iniciat tasques de desratització tant en les immediacions del solar com al clavegueram de la zona.

Paraŀlelament, també s’ha posat en contacte amb el propietari del solar, que a nivell particular també ha iniciat el procés de desratització. L’efecte del tractament no és immediat, de manera que els resultats seran visibles en un termini d’unes dues setmanes.

Per altra banda, l’Ajuntament recorda al veïnat que, ara més que mai, és important no deixar escombraries ni restes de menjar fora dels contenidors.

El Servei de Salut i Consum de l’Ajuntament realitza actuacions sistemàtiques de caire preventiu a la xarxa de clavegueram, vials, zones verdes, mercats municipals, equipaments i espais públics, però la coŀlaboració de la ciutadania és important per detectar qualsevol incidència relacionada amb aquesta àrea.

En cas d’observar rosegadors o insectes, la ciutadania pot posar-ho en coneixement del servei a través d’un tràmit telemàtic que trobarà a la web salut.vilafranca.cat o a través de l’OAC.

També et pot interessar

Comentaris