Tensió entre ERC i la regidora d’Educació de Vilafranca

D’esquerra a dreta, Txell Montserrat, Pere Regull i Aureli Ruiz en una imatge d’arxiu
17/03/2021 - 12:22h

Xell Montserrat replica les crítiques dels republicans demanant-los que adrecin les seves queixes a la Generalitat

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat,  ha sortit al pas de les crítiques efectuades en roda de premsa per membres del grup municipal d’ERC aquest dilluns en relació als recursos que l’Ajuntament dedica a educació.

La regidora ha declarat que, tot i compartir els objectius i els reptes, “ERC insisteix en un model que implica fer menys coses de les que fem actualment.  La situació actual requereix que centrem tots els esforços en els dos objectius que ja teníem des de l’inici de la legislatura i que ara encara són més prioritaris: la millora de l’èxit educatiu i l’abandonament escolar prematur”.

Per Xell Montserrat, a aquests objectius “dediquem prop de 5 milions dels més de 6 milions que l’Ajuntament destina a Educació. Ho fem per convicció, per prioritat i per voluntat política, perquè, de fet, les competències són de la Generalitat de Catalunya”. La regidora ha afirmat que el compromís amb la ciutadania l’equip de govern el demostra “amb fets i no paraules. Treballant al costat dels centres educatius i de les famílies. I esperaríem el mateix del Departament d’Educació de la Generalitat”. La regidora creu que les crítiques d’ERC s’equivoquen de destinatari. 

“És al departament d’Educació on cal dirigir totes les peticions perquè molt del què demanen li pertoca fer-ho al departament. Per compromís, i davant la seva inacció, ho estem assumint com administració més propera a la ciutadania”, afegia Montserrat.

Respecte l’Escola Municipal de Música, la regidora considera que el grup d’ERC continua “en un model centrat en la tarificació social, que no és el model d’aquest equip de govern. A banda d’apostar per les bonificacions, de ser una de les escoles amb més places/habitant, anem molt més enllà, acostant l’EMM a més de 700 infants de primària i apostant per activitats de sensibilització musical que es fan en els propis centres educatius, que és on sí que arribem a tothom”.

La regidora ha posat en valor  les més de 102 propostes de suport educatiu impulsades des de diferents serveis de l’Ajuntament, proposades en horari lectiu, ”que permeten arribar a tots els infants i joves, i que connecten espais educatius de fora de l’escola amb l’escola, on hi ha participat 35.261 alumnes (una mitjana de 5 actvitats/any) i que mostren l’alt potencial de Vilafranca com a ciutat educadora, el què avui dia anomenem, Educació 360”.

Xell Montserrat ha afegit que l’equip de govern seguirà apostant per un model de “compromís amb la ciutadania, per continuar treballant amb els centres i amb els agents educatius de la ciutat i per posar Vilafranca al servei de l’educació”. La regidora ha conclòs que es continuaran gestionant els recursos “amb el màxim rigor i rendint comptes amb la ciutadania amb la màxima transparència”.

També et pot interessar

Comentaris