Uns 800 alumnes de Vilafranca obtenen ajuts a l’escolarització

FOTO: ACN
11/03/2021 - 11:31h

El Govern de la Generalitat és qui fixa des de fa dos cursos els barems per arribar a infants amb necessitats educatives especials

L’Ajuntament de Vilafranca va presentar fa uns dies, en una extensa roda de premsa, els recursos que destina a Educació i, entre moltes altres qüestions, va parlar dels ajuts a l’escolarització per a alumnes amb necessitats educatives especials.

Des del Departament d’Educació municipal s’ha recordat que des de fa dos cursos és la Generalitat qui estableix els criteris que marquen qui rep els ajuts i qui no i, segons va reconèixer l’alcalde Pere Regull, abans del canvi de criteri “els ajuts no s’estaven optimitzant al màxim, ja que molts dels alumnes susceptibles de rebre’ls no acabaven participant en les sortides pedagògiques i/o en les colònies (en alguns centres aquest percentatge era de gairebé el 50%), que era, sovint, per al que des del consistori es donaven algunes ajudes”.

Segons el govern municipal, des que segueixen els barems de la Generalitat, s’està arribant als 800 infants de famílies que realment tenen necessitats educatives especials (NEE) i a les activitats concretes per a les quals necessiten l’ajut.

Des del Departament d’Educació, la cap del servei, Dolors Peñafiel, apunta que amb el canvi també s’està permetent millorar la tasca de detecció de necessitats educatives especials i fer una bona distribució dels ajuts a través dels centres escolars, que són qui més coneix el seu alumnat.

El govern reconeix que abans els ajuts arribaven a algunes famílies més, però reiteren que sovint no s’utilitzaven per al que es donaven, o a vegades eren famílies que realment no els necessitaven.

Peñafiel ha explicat que al principi del canvi de criteri, els ajuts van arribar a només 400 alumnes i escaig, però aleshores els centres educatius van començar a revisar els casos un per un, cosa que va fer incrementar aquesta xifra a 800, que és l’actual.

“Vam veure que potser el procediment no era correcta i entrava en coŀlisió amb el que tenia la Generalitat i per això es va decidir aplicar els barems del Govern català, que ara també s’han revisat i, amb el nou decret d’Educació aprovat el 16 de febrer, també es tindran en compte les persones amb mancances només econòmiques”, apunta Peñafiel.

Ajuda per a la preinscripció escolar online

L’Oficina Municipal d’Escolarització de l’Ajuntament Vilafranca del Penedès convoca una reunió informativa online per a les famílies que han de presentar la sol·licitud de preinscripció de cara al proper curs 2021-2022. La sessió informativa aquest divendres 12 de març a les 18.30h i serà en línia, a través de la plataforma Zoom.

Durant la sessió s’informarà de les novetats en relació amb la presentació de sol·licituds de preinscripció, la documentació que s’ha d’adjuntar, el calendari, els criteris de prioritat i el barem.

El període de preinscripció ordinària comença el dia 15 de març per al segon cicle d’educació infantil i educació primària i el dia 17 de març per a l’educació secundària obligatòria.

Per participar a la sessió informativa, cal inscriure’s a través del formulari https://enquestes.vilafranca.cat/enquestes/index.php/822161?newtest=Y&lang=ca.

També et pot interessar

Comentaris