Un curtmetratge amb segell penedesenc premiat al festival Subtravelling

10/03/2021 - 16:00h

Protagonitzat per l’actriu granadenca Gisela Guitart, obté la menció especial del jurat

L’actriu granadenca, Gisela Guitart, protagonitza i a la vegada ha estat la guionista del curtmetratge Avisa Quan Arribis (Malniu Films) que aquesta setmana ha estat premiat al festival de curtmetratges Subtravelling de Barcelona. En concret, ha obtingut la menció especial del jurat que ha volgut destacar com el curt que millor reflecteix la convivència i el civisme al transport públic. A banda, també ha resultat ser un dels 5 curtmetratges finalistes fet que ha permès la seva projecció al Curtcircuit 33 de TV3, durant un mes també es projectarà a Mou TV i al festival SMIFF del 2021 de Seül.

Subtravelling és un festival de curtmetratges pioner per les seves característiques d’innovació, en portar el gènere del curtmetratge a la xarxa de transport de TMB. El festival neix l’any 2009 com a Mostra Internacional de Curtmetratges del Metro. Va ser una aposta de la Fundació TMB per democratitzar la cultura i dinamitzar el mercat del curtmetratge, fent arribar una selecció de curts catalans i internacionals de primer nivell a tota la ciutadania, promovent així els valors socials i culturals entre els usuaris del transport públic.

La primera edició de Subtravelling va suposar un èxit tan rotund que, l’any següent, TMB va decidir seguir innovant. Ara, amb la intenció d’impulsar la creació local i oferir als nous creadors audiovisuals un espai on desenvolupar la seva creativitat i exhibir el seu talent. Així va néixer Roda a TMB, la secció del festival en què els creadors han de fer valer el seu enginy per rodar un curtmetratge on, d’alguna forma, hi apareguin els transports de TMB. El 2016 s’associa amb el Seoul Metro International Subway Film Festival (SMIFF), festival amb qui comparteix característiques: tots dos són els únics festivals de curts del món en què el metro i el transport públic són protagonistes. Aquest any arribava a l’onzena edició on s’hi han presentat 120 curtmetratges.

També et pot interessar

Comentaris