La Festa del Xató de Vilafranca es reconverteix en la Quinzena del Xató

Avatar
09/03/2021 - 21:00h

La iniciativa estarà en marxa del 14 al 28 març, i comptarà amb la participació de setze restaurants de la vila

La pandèmia de Covid-19 ha obligat ha cancel·lar desenes d’activitats arreu del Penedès. La darrera en ser suspesa ha estat la Festa del Xató de Vilafranca.

Tot i que no es podrà celebrar com és habitual, l’Ajuntament de Vilafranca – amb el suport de la Ruta del Xató i del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès- ha optat per reformular la proposta i convertir-la  en la Quinzena del Xató.

La iniciativa estarà en marxa del 14 al 28 març, i comptarà amb la participació de setze restaurants de la Vila que, de manera voluntària, s’han adherit a la campanya. Aquests restaurants tindran preparats xató tant per consumir al mateix restaurant com per endur-se’l.

PUBLICITAT

Els restaurants participants a la quinzena són AmaNida, Cal Joanet, Cal Ton, Can Bellés, Cèntric Gastro Bar, Despertaferro, El Caliu, El Convent, El Gat Blau, La Fornal, La Garnatxa, La Rambla, Platets, Restaurant Cafeteria Casino, Rit Rat Rut i Romaní.

La Quinzena, a més, promocionarà amb la consumició o compra per emportar de dos xatons i una ampolla de vi, el regal d’una altra ampolla de vi dels cellers de Vilafranca del Penedès Bodegues Pinord, Caves Mascaró, Heretat Mas Tinell i Família Torres. S’haurà de recollir a l’Oficina de Turisme de Vilafranca amb el tiquet que facilitaran els restaurants.

Per substituir els tallers de xató per als infants que es realitzen habitualment durant la festa, es posa en marxa un concurs que té per objectiu publicar un vídeo a Instagram fent el xató. L’activitat comptarà amb la col·laboració del mestre xatonaire el vilafranquí Manel Vázquez, participant a Masterchef Júnior de TVE. En el concurs hi haurà tres premis: al xató més original, al plat més ben presentat i al vídeo més divertit.

PUBLICITAT

Finalment, i també al perfil d’Instagram @turismevilafranca, hi haurà un sorteig per totes aquelles persones que comparteixin una imatge relacionada amb el xató amb l’etiqueta #QuinzenadelXató.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca, M. Dolors Rius, ha dit que, com en moltes de les activitats del darrer any, “la Festa del Xató s’ha hagut d’adaptar a la situació de pandèmia que estem vivint, intentant mantenir l’essència tot el que es pugui”.

La voluntat de l’Ajuntament, segons M. Dolors Rius, és continuar donant suport a “dos sectors que han resultat molt afectats per la pandèmia: la restauració i els cellers i elaboradors locals, que han respost de forma molt positiva a la iniciativa”.

També et pot interessar

Comentaris