VeC insta el govern a incorporar la perspectiva de gènere de forma “real”

Imatge d’arxiu de membres de Vilafranca en Comú
09/03/2021 - 16:09h

Els comuns creuen que l’Ajuntament hauria de tenir en compte aquest visió en els pressupostos, en la mobilitat o en l’urbanisme, entre altres

Vilafranca en Comú considera que al govern de Vilafranca encara li falta molta feina a fer per incorporar la perspectiva de gènere de forma real en tots els seus departaments i, per exigir-ho, el que farà és presentar una moció al ple de dimarts en la qual demanaran que la perspectiva de gènere s’inclogui, per exemple, als pressupostos de l’any vinent, però que sigui un eix transversal en totes les polítiques.

Des dels comuns, Montse Romagosa ha apuntat que l’Ajuntament ha aprovat moltes mocions al respecte, “sobretot les que portaven el govern”, però que no s’han acabat implantat. Segons Romagosa, es va avançant, però s’hauria d’anar més ràpidament i, per exemple, a banda dels pressupostos, també hauria d’incloure la perspectiva de gènere la mobilitat o l’urbanisme.

A tall d’exemple, els comuns apunten com el Pla d’Igualtat de l’Ajuntament “té bones propostes però creiem que es va fer massa ràpidament perquè venien les eleccions municipals i no es va fer cap diagnosi prèvia”.

El regidor de VeC, Ramon Arnabat, ha apuntat que “més enllà de debatre sobre un manifest, que ja està a l’ordre del dia del ple, creiem que el que cal és que es posi a la pràctica una perspectiva de gènere efectiva a la vila”.

També et pot interessar

Comentaris