L’experiència laboral obre portes a la inclusió i a l’augment de l’ocupabilitat

Eva López
07/03/2021 - 11:46h

Entrem participa amb èxit a una prova pilot perquè persones amb un problema de salut mental obtinguin un certificat de professionalitat

Diuen que l’experiència és un grau, però la majoria de vegades no serveix com a aval per anar a buscar feina. Acreditar els coneixements obtinguts a través d’hores i hores de feina és precisament el que persegueix el projecte pilot iniciat l’any passat per la Generalitat, i que ha comptat amb la participació d’Entrem Grup Cooperatiu de Vilafranca.

Dimarts es van lliurar els primers certificats de professionalitat a les persones amb problemes de salut mental que han format part del projecte, cinc de les quals són treballadors del Grup Entrem. “És una gran oportunitat per a persones que no es van poder formar quan tocava, però que compten amb una experiència laboral de llarga durada”, ha explicat Xavier Vallès, president de la cooperativa Nou Verd.

PUBLICITAT

Un dels punts forts de la iniciativa, i el que n’ha garantit el bon funcionament, és la idea d’apostar per la figura d’un facilitador que intervingui entre l’administració i la persona que vol aconseguir el certificat. “El procés per obtenir-lo és molt burocràtic. Si ja és complicat per a una persona que no té cap problemàtica, no cal dir-ho per a la resta”, apunta Vallès. “A més, en any de pandèmia, els tràmits a través del canal digital s’han multiplicat, factor que posa les coses més difícils”, ha dit.

El cert, però, és que la participació del grup cooperatiu al projecte ha estat tot un èxit. De les cinc persones que es van presentar per obtenir la titulació, no n’hi ha hagut cap que no l’hagi aconseguit.

PUBLICITAT

És el cas de Sílvia Balcells, que ha destacat la importància del certificat: “Si volem tenir accés a feina o formació, sempre ens demanen la formació oficial, i tenir-la em pot facilitar l’entrada a noves ofertes de feina o formació”.

“Aquesta experiència és molt important perquè ha impactat directament amb persones que tenim dificultats afegides per la nostra realitat de salut mental”, ha apuntat Javier Benito, un altre dels treballadors que ha obtingut la titulació, juntament amb Òscar Laguna, que ha remarcat que el document “sempre obre portes i t’ajuda a millorar a la feina, i com a persona a tenir més i millor formació”.

També et pot interessar

Comentaris