El futur del món casteller centra el treball de la Coordinadora

Un moment de la jornada de formació musical organitzada per la Coordinadora de Colles Castelleres
01/03/2021 - 15:30h

L’entitat va celebrar una nova jornada de prevenció i lesions i també va organitzar la primera sessió de formació musical

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) va celebrar dissabte doble jornada de treball amb la Covid-19 i la música com a protagonistes en la XXV Jornada de Prevenció de Lesions al món casteller i la primera de Formació Musical, respectivament. Les dues sessions es van fer de forma virtual i van aplegar al voltant de 200 persones representant a una setantena de colles.

En la jornada de prevenció de lesions, Enric Rovira, Sílvia Simó, Ester Gea-Mallorquí i Dani Castillo van reflexionar al voltant del present i el futur de la pandèmia de la Covid-19 i les afectacions al món casteller repassant aspectes com la vacuna, les seqüeles o el protocol de retorn a l’activitat impulsat des de la mateixa Coordinadora de Colles.

Entre altres temes, es va valorar la utilització de testos diagnòstics per reprendre l’activitat castellera, tot i que queden moltes incògnites encara sobre la viabilitat d’utilitzar-los o la necessitat de realitzar estudis cardiològics a tots els castellers i castelleres abans de tornar a l’activitat castellera.

Des de la Coordinadora consideren important que les colles recuperin l’activitat social i cultural, malgrat que encara no hi hagi una data concreta per reprendre els assajos, per així evitar que es dissolguin colles a causa de la nul·la activitat.

Durant la jornada també es va parlar de com d’important és tenir cura dels més petits perquè és possible que alguns d’ells ja no puguin tornar a pujar, almenys en les seves posicions, perquè hauran crescut.
Per altra banda, des de la Coordinadora també es va voler posar èmfasi a la importància de la formació musical, amb una sessió sobre el repertori casteller a càrrec d’Ivó Jordà, que va destacar que el Toc de Castells ha evolucionat amb el temps, encara ho fa i ho seguirà fent.

, Manu Sabaté i Gerard Pouget van aprofundir en els aspectes més particulars de la gralla i el timbal, animant a tots els participants a posar un tudell adient a l’afinació de la gralla i no tenir por de desmuntar el timbal, respectivament.

La Coordinadora ha marcat al calendari el febrer del 2022 com a propera jornada de prevenció de lesions, que voldrà recuperar la presencialitat i amb els Castellers de Cornellà com a amfitrions, que ja havien d’acollir-la enguany en el marc del seu 30è aniversari.

D’altra banda, la formació musical que s’ha independitzat per primera vegada de l’espai que tenia a la jornada de prevenció, està previst també que es converteixi en una jornada específica per als músics de les colles.

També et pot interessar

Comentaris