Avinyonet dona dos anys al Cades per reduir l’impacte ambiental sobre el municipi

Eva López
27/02/2021 - 18:00h

L’Ajuntament pacta amb la companyia les condicions per regularitzar la seva situació urbanística i li demana un “compromís ferm

Ja ho va anunciar Cèsar Herraiz (Junts x Avinyonet) quan va accedir a l’alcaldia d’Avinyonet del Penedès: la situació de Cades Penedès ha de millorar. I sembla que, finalment, ho ha aconseguit. L’Ajuntament va signar a finals de gener un acord amb l’empresa dedicada al tractament integral dels residus procedents dels processos de vinificació que inclou reduir al màxim l’impacte mediambiental que genera la seva activitat en el territori.

En una entrevista al 3d8, Herraiz ja va explicar fa mesos que volia establir un termini de dos anys perquè l’empresa (propietat de Freixenet, Codorníu, la Cooperativa Vinícola del Penedès, Segura Viudas i Pavitor) apliqués les eines necessàries per evitar molèsties als veïns del municipi. I aquest és finalment el temps que s’ha pactat. El 31 de desembre de 2022, l’empresa s’ha compromès a tenir resolt el problema.

PUBLICITAT

La solució a aquests impactes s’ha inclòs en un acord per regularitzar la situació urbanística de l’empresa. Segons ha explicat l’alcalde d’Avinyonet, el compromís és “definitiu i clar”, i insta Cades a suprimir “fins on sigui tècnicament possible” qualsevol impacte mediambiental que generi l’operativa diària de l’alcoholera. Responsables de l’empresa han confirmat l’acord.

Si finalment s’apliquen les millores necessàries per reduir l’impacte que genera Cades, Avinyonet acabarà amb una problemàtica que fa més de quatre dècades que dura, i que, segons el consistori, encara provoca en alguns veïns del municipi molèsties derivades dels fums, les males olors o el soroll, sobretot a la nit. “Al segle XXI, aquests impactes s’han d’eliminar”, ha sentenciat Cèsar Herraiz, explicant que els darrers temps l’empresa ja ha aplicat moltes millores per tal de reduir la problemàtica.

PUBLICITAT

“Avui, Cades està molt millor mediambientalment parlant que fa 15 o 20 anys”, ha assegurat l’alcalde, apuntant, però, que “amb això n’hi ha prou”. Des de Cades han explicat que, tot i que l’empresa compleix la normativa mediambiental, ja fa un any que van començar un estudi per determinar què es pot millorar.

Comentaris