L’Inter serà de titularitat de la Generalitat el curs que ve

FOTO: GOOGLE STREET VIEW
26/02/2021 - 18:00h

Fa més de cinc anys que es va iniciar el procés d’integració, però la voluntat de mantenir tot la plantilla ha fet que s’allargui

Després de més de cinc anys de feina, l’Escola Intermunicipal del Penedès s’integrarà a la xarxa d’instituts públics de la Generalitat el pròxim curs. Així ho ha assegurat l’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, que ha explicat que es mantenen obertes les converses per poder garantir el lloc de treball de la gran majoria de docents del centre. “Potser hi ha algun cas puntual en què la cosa és més complicada, però els ajuntaments que integrem la Mancomunitat ens hem compromès a fer tot el possible perquè ningú quedi fora”, ha dit Ribas.

El canvi coincidirà amb el quarantè aniversari de la fundació de l’institut, que va néixer el 1981 per cobrir la mancança que hi havia al territori en l’oferta d’educació secundària. Amb Sant Sadurní al capdavant –població on s’ubica l’Inter–, una desena de municipis de l’Alt Penedès van apostar per crear una escola que amb el pas dels anys es va convertir en un referent pel seu model pedagògic.

“La manca d’oferta d’educació secundària ara ja no és un problema. Hi ha pobles com Gelida o Sant Quintí que ja tenen institut propi, i els alumnes ja no s’escolaritzen al centre. No té sentit mantenir una Mancomunitat que cada vegada es farà més petita”, ha assegurat l’alcalde de Sant Sadurní. Això, juntament amb alguns maldecaps provocats per la tresoreria, va precipitar la decisió sobre la titularitat.

Queixes sindicals
Tot i que la integració es va demanar ja fa més de mitja dècada, la voluntat de mantenir tota la plantilla dins el nou model ha fet que el traspàs s’allargui més del previst. “Quan en vam començar a parlar, no hi havia ni un decret que regulés aquests processos. Vam ser els primers a soŀlicitar-ho, però ara ja hi ha moltes escoles que han fet el pas”, ha explicat Josep Maria Ribas.

Abans de tancar un acord amb el Govern, la Mancomunitat Alt Penedès (formada pels ajuntaments de Sant Sadurní, Gelida, Sant Quintí, Sant Pere, Torrelavit, Sant Llorenç d’Hortons, el Pla i Subirats) ha hagut d’estabilitzar la plantilla. Això vol dir que han hagut de resoldre algunes qüestions per garantir que tots els treballadors de l’Inter que compleixen la normativa puguin passar a ser personal de l’administració. “En aquest procés, el comitè d’empresa hi ha participat el 100%”, ha assegurat Ribas.

Malgrat tot, aquesta setmana CCOO ha denunciat que el Departament d’Educació obvia la representació sindical en la integració de l’Inter a la xarxa pública. En una nota de premsa enviada per l’entitat, afirmen que hi ha “problemes” a l’hora d’internalitzar algun membre del personal i lamenten que “ni el comitè d’empresa de l’institut ni els sindicats representatius” participen de la negociació. El sindicat també denuncia que Educació els deriva a la direcció del centre quan li soŀlicita informació, fet que considera una “clara irresponsabilitat política”.

Ribas s’ha mostrat sorprès de la crítica, perquè a finals de gener, quan el ple de la Mancomunitat va acordar tirar endavant la integració, assegura que el comitè d’empresa del centre hi va estar d’acord.

També et pot interessar

Comentaris