Tensió entre policia i Sindicat de Llogaters per una actuació a Vilafranca

Judit Benages
25/02/2021 - 17:57h

El Sindicat lamenta que la policia volgués fer fora diversos okupes sense ordre judicial i el govern assegura que hi havia un acord perquè marxessin voluntàriament

Aquest dijous al matí hi ha hagut moments de tensió entre el Sindicat de Llogaters i la Policia Local de Vilafranca en una actuació que estava duent a terme la policia al carrer Progrés número 34.

Segons el Sindicat, l’Ajuntament volia desnonar el bloc, ocupat per persones vulnerables, però com que la policia no portava una ordre judicial per fer-ho, des del Sindicat s’han mobilitzat i ho han impedit. De fet, el consistori ha tapiat un dels pisos perquè les persones que hi vivien havien marxat pocs minuts abans, però els altres dos habitatges no s’han tapiat i la gent que hi viu s’ha quedat dins.

PUBLICITAT

El portaveu del Sindicat de Llogaters, Txus Magallón, apunta que les persones que viuen al bloc “és gent amb una situació extrema, sense llum, a qui també se li havia tallat l’aigua i enfonsat les aixetes perquè no en poguessin tenir, cosa que és iŀlegal i, per tant, no podem permetre que se’ls faci fora”.

Segons Magallón, fa uns dies van comprovar que els pisos s’estaven utilitzant “com a habitatge, no per a negocis estranys” i, per tant, assegura que “si l’Ajuntament vol fer en aquest bloc habitatge social, el més lògic és que no faci fora gent que és vulnerable”.
Malgrat tot, des del govern la versió és diferent. El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, lamenta la situació de tensió viscuda, provocada, segons ell, “per uns energúmens” que han coaccionat i intimidat una tècnica municipal, que fins i tot ha presentat denúncia per la situació viscuda.

PUBLICITAT

Montfort explica que aquest bloc va sortir a subhasta fa un temps i l’Ajuntament el va comprar per dedicar-lo a pisos socials. A partir d’aquí, des del servei de mediació, i sempre segons el regidor, es va fer un treball amb els okupes per tal que abandonessin de manera voluntària l’edifici, cosa que havia de passar avui. “La dotzena d’okupes havien de marxar de manera pacífica, per això al principi només hi ha anat un policia, però al final les persones que han anat arribant s’han posat com boges i han generat moments de tensió que creiem del tot injustificats”, ha dit Montfort.

El regidor vol deixar clar que el que ha fet aquest dijous el Sindicat “no és aturar un desnonament”, sinó perjudicar famílies vulnerables de Vilafranca que tardaran més a accedir a un pis, perquè si el que volen és una ordre judicial i no una mediació, aquesta hi serà, però mentrestant les famílies que estan dins el circuit de serveis socials hauran de seguir esperant per culpa d’ells”.

Segons Montfort, a l’Ajuntament no els consta que els okupes siguin famílies, sinó que “hi viuen només homes, i tots són adults”. Finalment, el regidor apunta que si aquestes persones tenen necessitats socials el que han de fer és “anar a serveis socials, on se’ls atendrà”.

També et pot interessar

Comentaris