Josep Giménez reviu el seu pare poeta a través d’un llibre

Avatar
25/02/2021 - 11:05h

El que va ser primer director de Ràdio Vilafranca publica l’obra ‘Aquell anhel mai satisfet’

El que va ser el primer director de Ràdio Vilafranca, Josep Giménez, acaba de publicar el llibre Aquell anhel mai satisfet, on recull el més significatiu de l’obra i l’aventura de la vida del que fou poeta ripollès i professor de dibuix a l’Institut Eugeni d’Ors de Vilafranca, Josep Giménez Estebanell.

PUBLICITAT

Tracta de l’obra i la vida del poeta i de la seva projecció social. Mestre als 19 anys, amb una vida trasbalsada per la història familiar i per la guerra, la seva trajectòria com a poeta esclata en el Ripoll de 1929-1936, el seu període més intens. Pateix la guerra i les seves conseqüències (1936-1943) i acaba a Vilafranca del Penedès (1944-1969), on la seva projecció pública com a poeta deixa pas sobretot a la seva dimensió de pedagog. L’autor del llibre, el seu fill periodista Josep Giménez Noguera, submergint-se en la vida del poeta i en la seva obra, fa emergir un món i una època mig oblidats que se’ns poden fer propers. L’autor s’ha basat en les poesies i escrits publicats, i també en bona part d’obra que va quedar inèdita, i en les cartes entre el poeta i la seva enamorada.

PUBLICITAT

Poesia vitalista i sovint dotada de ritmes quasi musicals, que es mou a l’inici entre l’amor galant i l’èpica, i es va tenyint de tons més dramàtics per les vivències de la guerra. Aquest llibre recull més de seixanta escrits –poesia o prosa– del poeta, en part publicats a les revistes ripolleses Foment de la Sardana i Scriptorium abans de la seva desaparició el 1936, i més endavant als Quaderns de Poesia de Vilafranca. Recull també una part important i molt significativa de poesia que va quedar inèdita en les seves carpetes i quaderns. L’obra es pot trobar a les llibreries de Vilafranca al preu de 15 euros.

També et pot interessar

Comentaris