JxCat anuncia que es presentarà a les municipals de Vilafranca

D’esquerra a dreta, Xavi Montserrat, Ramon Calmet i Esther Vicente
23/02/2021 - 19:56h

La coordinadora local afirma que vol “obrir les portes sense rancor” als actuals regidors, que han donat suport al PDeCAT

Junts per Catalunya es va convertir diumenge 14 de febrer en el partit més votat a Vilafranca, amb 3985, 400 més que ERC. I també va ser el més votat a l’Alt Penedès, tot i que amb només 19 vots més que els republicans.
Ni ells mateixos s’ho esperaven, tal com ha reconegut aquesta setmana el coordinador local de Junts per Catalunya, Ramon Calmet, que ha afirmat que aquestes xifres els empenyen a treballar per formar una candidatura per a les pròximes eleccions municipals, que seran d’aquí a dos anys.

Conscients que l’escissió amb PDeCAT ha fet que, possiblement, molts vots que haurien anat a Junts han anat al Partit Demòcrata, i amb la voluntat de mantenir “un sol espai independentista de centre”, des de la coordinadora local de Junts per Catalunya s’ha obert públicament la porta a “simpatitzants, militants, votants i també regidors de PDeCAT a Vilafranca” per tal que s’integrin a les files de junts “sense rancor”.

“No volem cap mena de confrontació i, tot i que segurament Junts no existiria sense el PDeCAT, Junts és el partit definitiu, creiem en la nostra marca i en el nostre projecte i s’ha demostrat que la ciutadania també aposta per nosaltres. Les urnes han parlat”, ha afirmat Calmet.

Preguntat per si entre aquests regidors a qui s’obre la porta hi ha l’actual alcalde, Pere Regull, que ha sigut un dels caps més visibles de PDeCAT al Penedès, Calmet ha afirmat que “les portes sempre estan obertes, tot i que Regull durant tota la campanya ha anat a fer-nos mal i a treure-n’s vots i, per tant, no creiem que faci el pas de venir a Junts. Però si el fa, per nosaltres serà benvingut”. Calmet, a més, ha afirmat que molta gent que ha apostat per PDeCAT “ho ha fet pràcticament obligada, o per inèrcia, cosa que fins i tot podem entendre, però nosaltres, repetim, obrim les portes a tots aquells que vulguin formar part del nostre equip”.

Segons Calmet, el PDeCAT “té sentit en una Catalunya independent perquè fan propostes molt bones, però que en l’actualitat és vendre fum perquè hi ha molts temes als que fan referència, amb promeses i compromisos, sobre els quals la Generalitat no té cap mena de competència i ells ho saben”.
Pel que fa a les declaracions que va fer Pere Regull en una entrevista la setmana passada al 3d8, on afirmava que hi havia gent que el felicitava perquè es pensava que l’havia votat a ell quan, en realitat, havia votat a Junts, el responsable de política municipal vilafranquina de Junts, Xavi Montserrat, ha afirmat que, en la seva opinió “les persones que es van confondre de partit a l’hora de votar van ser les mínimes perquè per tota Vilafranca podies veure cartells de la cara de Pere Regull al costat d’Angels Chacón i el PDeCAT, per tant, crec que estava molt clar per qui es presentava”.

Montserrat també ha explicat que ara mateix la coordinadora l’encapçalen vuit persones, que posen molta il·lusió en el projecte “per intentar fer gran el partit a Vilafranca”. Una d’elles és Esther Vicente, present a la roda de premsa, responsable d’organització del partit, que, després d’enumerar tots els actes que van fer per campanya, va apuntar que l’acte de presentació de candidatura que es va fer a Vilafranca, amb Laura Borràs, “demostra com pel partit Vilafranca és molt important”.

Com a reflexió final, Ramon Calmet ha volgut deixar clar que dels resultats de les eleccions també s’arriba a la conclusió que “malauradament hem passat la clau a ERC, que per nosaltres no és un partit independentista perquè la via àmplia que proposen ja l’hem provat i no ha funcionat i per això el que volem és fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre. Potser no els 76.000 votants de PDeCAT haguessin donat suport a Junts, però tant sols amb la meitat ja tindriem nosaltres la clau”.

També et pot interessar

Comentaris