Dues obres de la jove Naiara Rodríguez triomfen en una exposició a Barcelona

20/02/2021 - 15:15h

La jove vilafranquina, que ha patit assetjament escolar, participa a la mostra “Infàncies oprimides” que es pot visitar fins al 26 febrer al Centre Cívic Barceloneta

Fins al 26 de febrer es pot visitar al Centre Cívic Barceloneta (c/ de la Conreria, 1) l’exposició “Infàncies oprimides”. A cura de l’artista Ana Blü, l’exposició pretén donar veu a través de l’art i d’un llibre catàleg un tema tan cru com amagat i no valorat per la societat. Un crit als abusos en la infància; l’opressió en la infància en tots els seus contextos, representada per una quarantena d’artistes de diferents disciplines de tot l’Estat.

“Toca el corazón y tú también serás cómplice”

Un dibuix que ha captivat l’espectador

En aquesta mostra hi participa la vilafranquina Naiara Rodríguez, que pateix la Síndrome d’intestí curt (SIC) i que dels 4 als 16 anys ha patit bullying als centres educatius on va estudiar primer l’educació primària i més tard la secundària. És una de les víctimes que participen en la mostra i ho fa amb dues peces titulades “Toca el corazón y tú también serás cómplice” i “Encasillados/as en burbujas”, amb les quals vol representar quins sentiments tenia en aquells moments. Precisament una d’aquestes obres (en què s’hi pot veure un cor) és la que ha estat més ben valorada de tota l’exposició i, de fet, ja ha estat sol·licitada per anar a d’altres exposicions.

“Infàncies oprimides” forma part d’un projecte més gran. L’embrió va ser la idea de fer un catàleg que recollís els diferents tipus de violència infantil que hi ha. A mesura que es recopilava la informació es va pensar en fer aquesta exposició com a tast del que es podrà trobar en un llibre que veurà la llum aviat i on Naira Rodríguez explica la seva experiència infantil.
Precisament l’octubre passat Naiara Rodríguez Gaspar va guanyar el primer premi Talent que organitzava l’espai jove de La Nau de Vilafranca. Ho va fer per la narració d’un text autobiogràfic escrit per ella mateixa que va captivar el jurat i el públic per la seva força dalt l’escenari i emotivitat del text. Actualment està estudiant batxillerat i segon de Còmic.

També et pot interessar

Comentaris