Es posa en marxa una cooperativa d’habitatge a Vilafranca

Imatge d’arxiu d’habitatges a Vilafranca
17/02/2021 - 17:14h

El model cooperatiu és una alternativa que pot proporcionar estabilitat econòmica i personal entre la gent que no té el seu habitatge en propietat

Ja fa temps de la idea embrionària i ja son moltes les assemblees que porten a l’esquena, però aquesta setmana el projecte La Bastida–Cooperativa d’Habitatge ha fet la seva primera aparició pública oficial amb el perfil de Twitter @LaBastidaCoop.

La Bastida, seguint l’exemple de tantes altres cooperatives d’habitatge ja en funcionament arreu del territori, neix sota la premissa bàsica de considerar l’habitatge com un dret i no com una mercaderia.

Segons expliquen, davant dels estralls que causa l’especulació, “el model cooperatiu és una alternativa que pot proporcionar estabilitat econòmica i personal entre la gent que no té el seu habitatge en propietat i que està a la mercè dels augments desregulats del mercat de lloguer”.

Els motius que han empès al col·lectiu que conforma La Bastida a crear la cooperativa, però, no son només econòmics. El seu ideari contempla un model de convivència on les persones son el centre d’interès i l’ajuda mútua una manera de viure. La voluntat del col·lectiu, a més, és també d’obrir-se a la vila, ja sigui participant activament de la seva vida social, com cedint o llogant alguns dels espais d’ús comunitari que pugui tenir l’edifici.

El projecte està tot just en la seva primera fase, amb la redacció dels estatuts i les primeres converses amb l’Ajuntament de Vilafranca per a estudiar possibles ubicacions.

En els propers mesos, la Cooperativa d’Habitatge augmentarà la seva presència a la xarxa (amb una pàgina web i més perfils a xarxes socials) i començarà a organitzar actes públics, per presentar-se i per generar debat entorn temàtiques relacionades amb l’economia social i solidària. La Bastida es proposa, ja des del seu naixement, anar més enllà de les seves futures parets i col·laborar activament perquè puguin aparèixer altres iniciatives semblants i el model de cooperativa d’habitatge esdevingui una alternativa clara en el nostre entorn.

També et pot interessar

Comentaris