La municipalització de les zones blaves centra part del ple de Vilafranca

La concessió amb SABA per les zones blaves acaba el mes d’abril de l’any que ve
Judit Benages
17/02/2021 - 15:45h

SABA reclama 485.000 euros per pèrdues produïdes per la Covid-19 ja que durant l’estat d’alarma l’ajuntament va anul.lar l’obligació de pagar per estacionar

El ple de l’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat aquesta setmana allargar un mes i 23 dies la concessió a SABA pels aparcaments de la Rambla i el de Cal Rondina, així com les zones blaves. I és que durant l’estat d’alarma del mes de març, el consistori va anuŀlar l’obligació de pagar per estacionar a les zones blaves demanant a SABA el tancament de les màquines expenedores de tiquets.

Posteriorment, SABA va presentar un escrit demanant la compensació de les pèrdues per la zona blava d’aquell període més una compensació també pels menors ingressos de març a maig als aparcaments com a conseqüència de l’estat d’alarma. Tot plegat suma uns 485.000 euros, cosa que el govern municipal no està disposat a pagar. Així, el ple ha rebutjat compensar econòmicament l’empresa, però sí que ha decidit allargar la concessió uns dies.

L’acord es va tirar endavant amb tots els vots a favor excepte el de la CUP, que va votar-hi en contra perquè considera que el que s’ha de fer és municipalitzar el servei, cosa que fa anys que demanen. Tot i votar-hi a favor, en el mateix sentit es van expressar des d’ERC i Vilafranca en Comú, els quals també van insistir en la necessitat de començar a parlar d’una municipalització del servei, ja que la concessió acabarà l’abril del 2022 i creuen que s’ha de fer una previsió. L’oposició va destacar que quan SABA té beneficis, aquests no repercuteixen en la ciutadania, però, en canvi, sí que volen compensacions quan no guanyen diners, cosa que no veuen justa ni creuen que s’hagi d’acceptar.

PUBLICITAT

El ple, entre altres punts, també va aprovar de manera inicial el Reglament Municipal Regulador de Prestacions Econòmiques de Caràcter Social de l’Ajuntament per tal de donar més transparència als ajuts que es donen des del consistori. Alguns dels grups van afirmar que no estaven d’acord amb alguns aspectes i que es reservaven per fer aŀlegacions al dictamen perquè es tinguessin en compte de cara a l’aprovació final. Tots els grups van votar-hi a favor menys la CUP, que lamenta que tots els processos estiguin vinculats a l’empadronament de la persona a la vila, cosa que no consideren justa.

Ja en l’apartat de mocions se’n va aprovar una per unanimitat presentada per ERC per a la no industrialització i degradació dels espais agraris i forestals a causa de la instal·lació de plantes fotovoltaiques i parcs eòlics a la comarca.

PUBLICITAT

També es va aprovar una de la CUP de suport als encausats al Pertús que va comptar amb els vots a favor de JxV, ERC, VeC i CUP. El PSC no va votar i Ciutadans va votar-hi en contra. A més, també va tirar endavant una moció de suport a l’amnistia, que va comptar exactament amb els mateixos vots. De nou, el PSC no va votar. També la CUP va presentar d’urgència una moció de suport al raper Pablo Hasél, que es va aprovar amb els suports de tots els grups municipals excepte el de Ciutadans, que hi va votar en contra.

Finalment tots els grups municipals van portar a aprovació–a petició dels treballadors i treballadores de la fàbrica Robert Bosch– una moció que demana posar en marxa tots els mecanismes que siguin necessaris per a la reconversió industrial de l’empresa de Castellet i la Gornal, amb la idea de mantenir l’ocupació dels prop de 300 treballadors actuals.

També et pot interessar

Comentaris