El Teatre Casal presenta la segona edició del Cicle Platea

17/02/2021 - 17:00h

“Maleïdes les guerres” enceta dissabte un cicle amb tres obres sobre la guerra i el conflicte en un format íntim

El Casal de Vilafranca ha presentat aquesta setmana la segona edició del cicle d’espectacles Cicle Platea, un recull de tres obres amb relats molt intensos entorn de les guerres i els conflictes, i les vivències i el dolor que les acompanya.

El cicle d’espectacles s’enceta aquest dissabte, a les 20h, amb “Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer)” a càrrec del músic i compositor Carles Beltran, la cantant brasilero-catalana Namina i l’actriu Lali Barenys. L’espectacle és una denúncia a les guerres i a les seves conseqüències a través d’una trentena de poemes, textos, músiques o versions d’autors com Ovidi Montllor, Bob Dylan, Joan Oliver (Pere Quart), els Manel o Vicent Andrés Estellés.

La segona obra “Els darrers dies de la Catalunya republicana”, que es representarà el dissabte 27 de març a les 20 h a càrrec de la Cia. Terra Teatre, narra els dies dramàtics viscuts per l’escriptor historiador i polític, Antoni Rovira i Virgili, quan entra en fase culminant l’ofensiva final de Franco contra Catalunya.

Per acabar, l’última de les obres del cicle, que tindrà lloc el dissabte 10 d’abril a les 20h, es titula: “Isabel Cinc Hores” i anirà a càrrec de l’actriu Carme Sansa. Es tracta d’un homenatge a Isabel Vila, la primera sindicalista catalana, pionera en la lluita social i laboral al segle XIX contra el treball i l’explotació infantil. Aquest fet li va valer el sobrenom “Cinc Hores”, el màxim d’hores laborals que va aconseguir que s’apliqués al treball infantil.

Venda d’entrades

Totes les obres tenen un aforament limitat a 150 persones, amb la voluntat de crear un espai recollit i de proximitat i les entrades ja es poden adquirir a la web del Teatre Casal www.teatrecasal.com o bé a les oficines de l’entitat en horari de 17 a 20 h.

També et pot interessar

Comentaris