El vendrellenc Youssef El Maimouni publica la seva primera novel·la

15/02/2021 - 12:30h

Ambientada en la Guerra Civil “Cuando los montes caminen” parla de la relació entre Espanya i el Marroc

El vendrellenc Youssef El Maimouni acaba de publicar la novel·la Cuando los montes caminen. És la primera d’una trilogia que prepara aquest escriptor que des de la seva infància fins a la seva etapa universitària la va passar a Coma-ruga i el Vendrell. Als 39 anys ara dirigeix un Casal de Joves a Barcelona. Llicenciat en filologia àrab i sempre ha treballat en el món de l’educació social.

Novel·la històrica

Cuando los montes caminen és una extraordinària novel·la històrica ambientada a la Guerra Civil, protagonitzada per un jove que s’allista a les tropes mores de l’exèrcit de Franco. Yusuf Albartugui, viu a prop de Tetuan, quan un cosí l’anima a allistar-se a les tropes mores de Franco, amb la promesa que als que lluitin per rescatar Espanya dels ateus i comunistes els donaran bones pagues i terres quan s’acabi la guerra. Des del principi, descobreix que l’exèrcit revoltat menysprea i maltracta els moros. Quan entra en batalla s’adona que lluiten contra civils mal armats, pitjor menjats i vestits, que defensen els seus pobles. Yusuf va recorrent Espanya veient els espantosos successos de Badajoz, Toledo i moltes ciutats més. El jove s’adona que no guanyarà els diners promesos i que aquesta guerra va de rics contra pobres. Proclamada la victòria de Franco, els moros es veuen retinguts per a la reconstrucció de país, i fan treballs forçats al costat dels presos republicans. Una punyent novel·la històrica narrada en primera persona, en un to líric per expressar els sentiments, els desitjos i al mateix temps narra els episodis més atroços perpetrats durant la Guerra Civil Espanyola.

El Maimouni ha explicat al 3d8 que la segona part de la trilogia aprofundirà sobre la immigració actual i el racisme i la tercera versarà en un futur inventat. Tres novel·les que parlen sobre la discriminació amb un rerefons que vol desmitificar i que narra la relació històrica entre l’Estat espanyol i el Marroc.

També et pot interessar

Comentaris