El MUSiCVEU Festival dona suport al Rebost Solidari de Vilafranca

L’objectiu és recaptar part dels diners que el Rebost Solidari necessita per finançar un vehicle per fer el repartiment diari | 3d8
Avatar
12/02/2021 - 18:00h

El certamen començarà amb l’actuació dels Messengers el proper 27 de febrer a la basílica de Santa Maria

L’objectiu del Festival MUSiCVEU d’enguany passa per ajudar a recaptar una part dels diners que el Rebost Solidari necessita per finançar un vehicle per fer el repartiment del menjar diari a persones amb mobilitat reduïda. El Festival, organitzat per la Fundació Pinnae, consta de 10 concerts de luxe i de gran varietat d’estils que és possible gràcies al públic que en gaudeix i al patrocini de diferents empreses privades.

El primer concert tindrà lloc el pròxim dissabte 27 de febrer a les 20 h a la Basílica de Santa Maria de Vilafranca amb Barcelona Gospel Messengers, grup finalista al programa Oh Happy Day de TV3, que combina estils de gòspel i funk, tradicionals i moderns formant unes actuacions plenes de vitalitat i energia.

PUBLICITAT

Enguany, el festival s’ha obert a diferents espais de la vila. La seva ubicació principal és l’Auditori del Fòrum Berger Balaguer, però altres espais emblemàtics són la seu dels Castellers de Vilafranca Cal Figarot, la seu dels Falcons de Vilafranca, la basílica de Santa Maria i el Teatre Casal. El darrer concert serà als preciosos jardins de les Caves Rovellats. Gràcies a aquestes entitats que han cedit els seus espais de manera gratuïta es poden celebrar les actuacions complint amb totes les mesures de seguretat i higiene i garantir una millor experiència musical. Totes les actuacions són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. D’aquesta manera, la Fundació Pinnae, amb el seu Festival MUSiCVEU, continua apropant, ara més que mai, la cultura i la solidaritat al Penedès.

PUBLICITAT

El MUSICVEU és un festival solidari nascut a Vilafranca del Penedès que ha estat ajudant d’una manera indirecta diferents entitats socials del Penedès. L’any 2017 la Fundació L’Espiga en va ser la primera entitat beneficiària i posteriorment han anat seguint la Creu Roja de l’Alt Penedès l’any 2018, Càritas de Vilafranca el 2019 i l’Associació Ampert l’any passat. Aquesta gran festa de la cultura i la solidaritat que ha aplegat més de 8.000 persones des dels seus inicis i ha recaptat més de 12.000 € a favor de les entitats del territori, enguany destinarà el seu xec solidari al Rebost Solidari, entitat que ofereix aliments a les famílies en risc d’exclusió social.

La situació actual, en plena pandèmia de Covid-19, ha estat determinant perquè el MUSiCVEU Festival esculli a l’Associació Ressò-Rebost Solidari, com a entitat beneficiària de la VII edició d’aquest Festival. El seu responsable, Manel Medialdea, és qui dirigeix de manera voluntària la gestió eficient d’aquesta entitat per tal d’equilibrar la gran demanda que actualment ha sofert l’entitat al nostre territori.

El banc d’aliments de l’Associació Ressò és una entitat sense ànim de lucre ubicada a l’Avinguda del Garraf 18, del barri Molí d’en Rovira de Vilafranca del Penedès, on col·laboren entre 15 i 18 voluntaris diferents cada dia que sumats són unes 140-160 persones al llarg del mes, complint amb totes les normes de prevenció i seguretat. Aquests voluntaris ajuden al Rebost Solidari fent tasques de reposició de les caixes d’aliments que arriben cada dia i atenent a unes 85 famílies de mitjana cada dia que sumen unes 545 famílies diferents de tots els barris de Vilafranca al cap del mes, on el 20% són infants i adolescents.

També et pot interessar

Comentaris