En marxa el projecte executiu del Centre d’Interpretació del Paper de Cal Xerta

Cal Xerta, un antic molí paperer que s’està transformant i que formarà part de la xarxa d’equipaments municipals | AJUNTAMENT
12/02/2021 - 16:00h

L’Ajuntament de Santa Pere de Riudebitlles porta a terme aquesta iniciativa, inclosa en l’operació Penedès 360º dels Feder

Actualment s’està duent a terme a terme el projecte executiu del Centre d’interpretació del Paper de Sant Pere de Riudebitlles (Cal Xerta).

L’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles porta a terme aquesta iniciativa, inclosa dins l’operació Penedès 360º FEDER Catalunya 2014-2020, gestionat des del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

L’empresa encarregada de dur a terme el projecte executiu és Mias Arquitectura SLP, un projecte que proposa la utilització del paper com a element principal en tota la intervenció de l’edifici.

L’Ajuntament vol posar en valor la història del municipi, i alhora pretén que empreses, emprenedors, artistes i entitats locals puguin beneficiar-se d’aquest nou equipament.

El projecte compte amb la implicació d’entitats culturals i de projectes d’interès propers com el Museu Molí Paperer de Capellades, el Centre d’interpretació de l’aigua de Torrelavit , el camí del paper i el camí del Riu.

Diversos usos

Hi ha diferents parts en el projecte de Cal Xerta com són la Museística, la recuperació de la roda hidràulica i l’eficiència dels recursos públics. En aquest sentit la inversió publica en aquest projecte serà de 750.000€ i comportarà també la creació d’espais per a actuacions artístiques, per a tallers d’arts, per a exposicions diverses, com a Casal d’emprenedors o, simplement com a Trobada de les empreses papereres.

L’edifici de Cal Xerta se situa en la façana fluvial del centre històric de Sant Pere de Riudebitlles, al camí de baix, adossat a un barranc del riu, i forma part de la xarxa de molins paperers de Sant Pere i del patrimoni riudebitllenc. L’edifici és testimoni d’una època i formarà part de la xarxa d’equipaments culturals del municipi.

També et pot interessar

Comentaris