Tres noves rutes per conèixer les barraques de pedra seca d’Olèrdola

FOTO: AJUNTAMENT
09/02/2021 - 19:12h

Amb aquestes propostes ja són ja 14 els itineraris que s’ofereixen en l’apartat de turisme de la web municipal

Ja estan disponibles a l’apartat de turisme de la web municipal d’Olèrdola tres noves rutes de senderisme dedicades a les barraques de pedra seca, que s’ afegeixen a les dues creades l’any passat dedicades a aquest patrimoni.

Segons ha explicat el regidor de patrimoni i turisme de l’Ajuntament d’Olèrdola, Pere Sadurní, aquestes rutes “tenen l’objectiu de facilitar el coneixement del nostre patrimoni natural i el patrimoni de la pedra seca, així com promoure l’ activitat física i els hàbits saludables”.

A més, Sadurní ha apuntat que també “volen respondre a la demanda detectada entre els visitants del punt d’informació turística durant el 2020, que en un 80% sol·licitaven informació sobre rutes de senderisme i passejades”. Amb aquests tres noves incorporacions ja són 14 les rutes de senderisme disponibles al web municipal.

2 rutes a la Muntanyeta i 1 a Can Trabal

La primera proposta que s’incorpora al catàleg és la Ruta per 11 barraques de pedra seca, i fa un recorregut des de la Muntanyeta fins al Fondo de la Seguera, tornant per la font de l’ Ametlló. L’itinerari permet conèixer les barraques que aquests últims anys s’han recuperat gràcies al Centre Excursionista Penedès i l’ Ajuntament. La ruta té 12 km, que es poden recórrer en 2.30 h.

El segon itinerari que s’estrena és la Ruta per 3 barraques de pedra seca, que s’inicia a la Muntanyeta, i fa un recorregut curt, perquè està pensada per fer en família i així iniciar als més petits de casa a la pedra seca i a la natura. Té un recorregut de 4 km, i 50 minuts de durada.

El darrer recorregut és la Ruta per 7 barraques de pedra seca de Can Trabal. Fa un recorregut per paisatge de bosc i vinyes, amb la possibilitat de pujar al Papiol. També es poden veure dos forns de calç i murs de pedra seca. Té un recorregut de 6,57 km i es pot fer en 1 h 20 minuts.

A l’apartat de turisme de la web municipal d’Olèrdola s’inclou un espai amb les cinc rutes dedicades a la pedra seca, així com la possibilitat d’accedir a dos reportatges que Penedès TV va realitzar dedicats a les barraques de pedra seca d’Olèrdola, amb el propòsit de donar valor i difusió a aquest Patrimoni de la Humanitat.

També et pot interessar

Comentaris