La factura de l’aigua centra el debat del ple

09/02/2021 - 17:10h

Alguns grups, i també veïns, han exposat queixes pel que creuen que és un increment de la tarifa, cosa que el govern nega

La factura de l’aigua ha estat una de les temàtiques que ha protagonitzat el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola. En el torn de precs i preguntes, el grup d’ERC formulava al plenari una bateria de preguntes sobre la facturació, que entenien “indesxifrable”, i posava de manifest que les queixes entre veïns i empreses eren nombroses pels imports que es cobraven.

El govern va oferir als grups participar en una propera reunió amb els tècnics de l’empresa que gestiona el servei, el consorci CONGIAC, per aclarir en detall tots els dubtes. En el debat el govern també va posar de relleu que la tarificació de l’aigua no havia canviat sinó que, amb el pas de la factura a trimestral, es passava a ponderar els trams de consum de dos a tres mesos. El regidor de serveis, Juanma Samblás, va detallar que es comptava amb un estudi comparatiu en el cas de Daltmar que servia per concloure que, llevat d’algunes incidències per excés de consum, els imports de facturació “estaven en la línia de fa un any”.

Tots els grups de l’oposició van expressar la seva preocupació per la factura de l’aigua, sent el d’ERC el qui traslladava al plenari el detall de les preguntes després d’haver-les plantejat en la Comissió Informativa prèvia al ple. En el debat, el govern va respondre que cada municipi que pertanyia a CONGIAC era lliure de posar la seva tarificació i s’anunciava que la taxa de manteniment del clavegueram s’estudia incorporar-la dins de la gestió de CONGIAC, en les properes ordenances fiscals.

La portaveu d’ERC, Fina Mascaró, exposava que havien comprovat que en algun cas no quadrava l’import total amb la suma dels conceptes que incloïa la factura i assenyalava que, si bé la tarificació no hauria variat, sí que ho haurien fet els cànons que s’apliquen.

Abans d’aquest debat, el ple de l’Ajuntament aprovava precisament una modificació dels estatuts de CONGIAC, amb els vots favorables d’ApO, ERC, PSC-Units i el de la regidora no adscrita, Marta Mestre. Junts per Olèrdola hi va votar en contra al·ludint la problemàtica “greu” de la factura de l’aigua. L’alcalde, Lucas Ramírez, assenyalava que calia diferenciar els dos debats i resumia que la modificació donava major solidesa jurídica al consorci.

Increment retributiu
Per altra banda el ple va aprovar per unanimitat aplicar l’increment retributiu del 0’9% al personal de l’Ajuntament que fixa l’Estat.

També per unanimitat i amb l’encapçalament de tots els grups, el plenari va aprovar una moció per a la no industrialització i degradació dels espais agraris i forestals degut a la instal·lació de plantes fotovoltaiques i parcs eòlics a la comarca. En l’exposició de la moció, Fina Mascaró, portaveu d’ERC, resumia que calia evitar deixar el territori a mans de “grans voltors” i es defensava el foment de les energies renovables però sense malmetre el territori.

També et pot interessar

Comentaris