El pallasso vilafranquí Anskari espera poder volar al Senegal

Avatar
08/02/2021 - 17:00h

Serà la propera etapa del projecte Taller de Somnis que va començar l’any 2003

El vilafranquí Òscar Navarro, alter ego del pallasso Anskari, confia a poder reactivar aviat els seus viatges internacionals per “plantar nassos” i continuar fent somiar infants d’arreu per a un món més just a través del projecte Taller de Somnis.

El primer nas que va posar el pallasso vilafranquí va ser al ja llunyà 2003, a Cuba, i després de voltar per països de diversos continents espera acostar somriures durant un mes aquest 2021 al Senegal. Tot plegat, gràcies al suport de l’entitat sadurninenca CCONG-Ajuda al Desenvolupament, dirigida per Rafael Jariod.

Mentrestant, i en plena pandèmia de la Covid-19, Òscar Navarro explica que no pot posar fre a la seva tasca: “Com a persona tinc la mateixa inquietud i respecte, i cal que mantingui totes les mesures de seguretat personal i col·lectiva, però el pallasso no es pot aturar”.

“La força d’un somriure i un somni són més forts que la realitat del coronavirus i, com a pallasso, no tinc límits”, continua Navarro.

“La situació actual pot fer de mirall o finestra perquè els nanos d’aquí empatitzin, entenguin millor i valorin més la possibilitat de tenir una família i el benestar que no tenen, per exemple, els infants refugiats en un camp”, diu.

PUBLICITAT

El pallasso Anskari havia de viatjar el darrer trimestre de l’any passat a Grècia, concretament al campament de refugiats de Lesbos, on ja havia actuat, però la pandèmia ho va impedir.

Ara, quan les circumstàncies sanitàries ho permetin, espera poder continuar el seu projecte a l’Àfrica. Mentrestant, Òscar Navarro preveu continuar vinculat a activitats més properes. En aquest sentit, el pallasso Anskari portarà el seu kit pedagògic a infants del Penedès i d’altres indrets, com residències de gent gran, centres penitenciaris i l’alberg vilafranquí del Centre Abraham.

PUBLICITAT

Per tal d’ajudar a finançar el projecte Taller de Somnis, les persones interessades poden adquirir productes a través del web www.tallerdesomnis.cat o bé “escriure al pallasso” –en paraules de Navarro– a anskari@tallerdesomnis.cat.

Aquest projecte també es pot seguir a les xarxes socials Facebook (@anskariPallasso) i Twitter (@nasnegra).

També et pot interessar

Comentaris