El Drac de Vilafranca en una exposició de bestiari històric a Barcelona

08/02/2021 - 09:42h

La mostra es podrà veure al Born-Centre de Cultura i Memòria commemorant els 700 anys de la festa de Corpus

La figura del Drac de Vilafranca forma part de l’exposició “El Corpus és BESTIAL!” que es pot veure fins al 21 de febrer al Born-Centre de Cultura i Memòria de Barcelona commemorant els 700 anys de la celebració de la festa del Corpus i coincidint amb les festes de Santa Eulàlia, copatrona de la ciutat comtal.

La mostra consta de diferents figures d’imatgeria zoomòrfica amb un valor important pel país, tot fent una exposició per a tots els públics: amb formats físics, audiovisuals i digitals. Així s’exposaran al Born el Drac de Vilafranca, la Cucafera de Tortosa, l’Àliga de Girona, el Bou de Barcelona i la Mulassa de Reus, com a bèsties representatives del panorama festiu de gran part de Catalunya: l’Ebre, el Camp de Tarragona, el Penedès, Barcelona i Girona.
A banda, es compagina aquesta exposició amb algunes peces històriques que ajuden a fer entendre el bestiari a la ciutadania com el cap de l’àliga de Cervera, el cap de la cucafera de Tivissa, el cap de guita de Cal Serraïs de Berga i el cap antic del bou de Solsona. L’exposició del bestiari històric català es complementa amb l’exposició del bestiari infantil de la ciutat comtal.

El Drac es la figura més representativa de la Festa Major de Vilafranca i té els seus orígens en les celebracions de la festivitat del Corpus. Documentat des del 1600, és pràcticament segur que el Drac és la figura més antiga de tot el bestiari festiu català.

També et pot interessar

Comentaris