Jonatan Carbó serà el convidat del ‘Parlem de Música’ a l’Agrícol

Avatar
05/02/2021 - 17:30h

El vilafranquí farà una xerrada aquest dissabte sota el títol “A Vilafranca estem per orgues!”

Aquest dissabte, a les 7 de la tarda dins del cicle “A l’Agrícol parlem de música” l’organista vilafranquí Jonatan Carbó parlarà d’aquest instrument en una sessió titulada: “A Vilafranca, estem per orgues!”. La xerrada s’ha vinculat amb el concert d’orgue que tindrà lloc l’endemà a la Basílica de Santa Maria.

“A Vilafranca estem per orgues!”, és una xerrada on Carbó endinsarà l’espectador al món d’aquest instrument singular, molt present en la nostra tradició cultural, però alhora força desconegut. A través de la vivència d’un organista vilafranquí parlarà una mica dels nombrosos i frondosos camps que tenen a veure amb l’orgue: des de l’organologia i la història, fins als compositors i les seves obres. Donarà a conèixer el ric patrimoni organístic més proper, tot presentant la nova Associació d’Amics dels Orgues de Vilafranca que ha programat el concert que se celebrarà l’endemà a Santa Maria i farà una orientació tant sobre el repertori com del protagonista del concert a la basílica.

PUBLICITAT

Ampli bagatge

Format al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, amb la professora Maria Nacy, i en diversos cursos d’especialització amb professors com Michael Radulescu o Montserrat Torrent, Jonatan Carbó ha ofert recitals d’orgue arreu de Catalunya, Illes Balears, Espanya i França, destacant els orgues del Palau de la Música Catalana, Monestir de Montserrat, Catedral de Perpinyà, Basílica de Santa Maria del Coro de Donosti o Basílica de Maó, entre d’altres.

PUBLICITAT

També ha col·laborat amb nombroses formacions orquestrals, corals o cambrístiques com l’orquestra Terrassa 48, el cor Francesc Valls o el duo estable amb el graller Jordi Mestres. Ha realitzat diferents enregistraments, entre els quals el CD “Cornucòpia. Música per gralla i orgue” i el CD “El llibre d’orgue de Santa Maria” amb l’obra íntegra de Josep Soler. En l’àmbit docent, és professor d’orgue a l’Escola i Conservatori de Musica d’Igualada i a l’Escola Pau Casals del Vendrell.”

Aquesta sessió es farà amb les mesures sanitàries pertinents i es limitarà l’aforament al 50%. Es pot fer reserva prèvia a lagricol.musica@gmail.ccom

També et pot interessar

Comentaris