Jutgen un educador d’un centre de menors per abusar d’una jove a Cunit

L’educador d’un centre de menors del Berguedà acusat d’abusar d’una menor assegut d’esquenes a l’Audiència de Tarragona. FOTO: Roger Segura
03/02/2021 - 17:18h

L’home afronta una pena de 18 anys i mig de presó, i 17 anys més de llibertat vigilada i la inhabilitació durant 22 anys per treballar amb menors

L’Audiència de Tarragona ha començat a jutjar aquest dimecres un educador acusat d’abusar d’una resident del centre de menors del Berguedà on treballava. Segons la fiscalia, l’home va crear un perfil anònim en una xarxa social per tal de guanyar-se la confiança de la menor i quedar amb ella a Cunit, aprofitant que la nena tenia permís per passar el Nadal a casa la mare. L’educador en va abusar sexualment a canvi de marihuana i diners. Ara afronta 18 anys i mig de presó, 17 anys de llibertat vigilada i la inhabilitació per treballar en feines que suposin contacte amb menors durant 22 anys.

La fiscalia l’acusa d’abús sexual continuat a menor de setze anys, d’incitació al contacte sexual i d’un delicte contra la salut pública.L’acusat, M.G.F., treballava a un centre de menors situat a la comarca del Berguedà, en el qual també residia la víctima –que tenia 15 anys en el moment dels fets i es trobava sota la tutela de la DGAIA. El dia de Nadal de 2016 la menor va sortir de permís per passar uns dies a casa de la seva mare a Cunit .

El 27 de desembre de 2016 l’acusat va contactar amb ella a través d’un perfil que s’havia creat a Facebook amb el nom ‘Angel dimoni’ amb l’objectiu “d’ocultar la seva veritable identitat”, segons la fiscalia. En aquella ocasió, va escriure el missatge “ets molt guapa”.

El 28 de desembre va demanar-li que l’acceptés, recorrent a expressions afectuoses per tal de guanyar-se la seva confiança, i el 2 de gener va enviar-li un nou missatge on li deia: “no hi ets? T’agradaria un maduret? Estic molt a prop de Cunit”.

Finalment, la menor va acceptar la sol·licitud d’amistat de l’acusat i va començar a parlar amb ell sense saber que qui s’ocultava realment sota aquell perfil era l’educador del centre. A més, durant el temps que van xatejar ella va enviar-li diverses fotografies.

El 4 de gener va enviar-li un altre missatge: “Hola reina, són precioses les teves fotos i tu també m’agrades. Sobre lo de l’infern, jo vull portar-te al cel, només cal una paraula teva, una trobada furtiva i seràs complaguda en tots els anhels terrenals i celestials!”.

També va escriure altres expressions com “fes de mi el teu instrument”, “m’agradarien més fotos teves”, “prova’m” o “quines ganes tinc, m’agradaria, tu ja m’entens, ets valenta de quedar amb mi així”.

L’educador va aconseguir concertar una trobada amb la menor el 4 de gener de 2017 davant un supermercat de Cunit. Finalment, la noia no va acudir a l’hora acordada, per la qual cosa ell va insistir i va dir-li que li regalaria marihuana, aconseguint el seu objectiu.

Quan van veure’s ella el va reconèixer però l’educador va dir-li que no s’espantés, que no era allà per portar-la al centre sinó que era “el de Facebook”. Quan van començar a parlar, la menor va demanar-li els 15 euros de marihuana promesos i ell li’n va regalar 20 i tabac.

Segons el relat de la fiscalia, se’n van anar a passejar i quan van arribar sota un pont per on no passava ningú, l’acusat “amb ànim de satisfer els seus desitjos libidinosos” va abraçar la menor, va fer-li un petó a la boca, es va abaixar els pantalons i va dir-li “fes-me una palla”, a la qual cosa la menor, “davant la situació i atès que prèviament ell li havia facilitat marihuana i sentia que hi estava en deute”, va acceptar i va fer-li una fel·lació.

Quatre dies més tard, el 8 de gener de 2017, van tornar a parlar a través de Facebook i l’acusat va proposar-li una trobada en un hotel de Cunit “sota la promesa de donar-li 50 euros a la vista que la menor li havia comentat la precària situació econòmica que patia”.

Una vegada a l’habitació de l’hotel, el matí del 9 de gener, ell va proposar-li mantenir relacions sexuals “si bé ella va manifestar no estar-ne segura”. Malgrat això, assenyala la fiscal, va insistir, es van asseure al llit, ell va començar a treure-li la roba i, tot i que ella va dir que no se sentia còmoda i s’hi va negar, ell “va agafar-la del coll” i va obligar-la a fer-li una fel·lació.

A continuació l’acusat “va intentar mantenir relacions sexuals amb penetració per via vaginal i sense preservatiu malgrat que sabia que la menor no volia”. En no poder aconseguir-ho, afegeix la fiscalia, “va introduir-li els dits per via vaginal i després la va obligar a fer-li una altra fel·lació”. Un cop acabat l’acte sexual, va lliurar 50 euros a la menor.

L’endemà a la tarda l’acusat va tornar a enviar-li un missatge en el qual li deia que tenien pendent “una bona follada” i va insistir a la menor perquè esborrés els missatges que havien intercanviat per Whatsapp.

L’home es va aprofitar de l’addició de la menor a les drogues, segons els Mossos

El judici ha començat aquest dimecres amb la reproducció a porta tancada de l’exploració que es va fer a la menor. Posteriorment, diversos agents dels Mossos han explicat que el cas va començar arran de la denúncia del centre perquè la nena no havia tornat d’un permís de vacances.

La policia va localitzar la jove a Cunit i, segons han relatat els agents, es va posar molt nerviosa i els va explicar tots els fets ocorreguts. També els va dir que “la cosa venia d’abans” i que al centre l’home sovint entrava a la seva habitació a les nits i li feia carícies. Segons la policia, els responsables de l’equipament “no tenien constància de res”.

La víctima també va explicar als Mossos d’Esquadra que l’educador li proporcionava marihuana. En aquest sentit, l’instructor del cas ha explicat que, tot i que no era un traficant, l’educador va utilitzar l’addició de la noia a les drogues com a reclam i com a “via d’entrada” cap a ella, amb l’objectiu d’abusar-ne sexualment.

Durant la vista oral, una treballadora de l’hotel ha corroborat que l’home i la menor, dels quals ha dit que li va sorprendre la diferència d’edat, van estar una mitja hora dins l’habitació de l’hotel i que en “van baixar com una parella normal, rient, fent bromes i abraçant-se”. A més, va veure també com un cop al carrer la noia “enviava petons” a l’home mentre aquest se n’anava.

Més de 18 anys de presó

La fiscalia acusa l’home d’un delicte d’incitació al contacte sexual mitjançant tecnologies de la informació pel qual demana 3 anys de presó, 4 anys de llibertat vigilada, que no pugui apropar-se a menys de 200 metres ni comunicar-se amb la víctima durant 4 anys, i la inhabilitació especial per a l’exercici d’una professió o ofici que comporti contacte amb menors durant 7 anys.

Per un delicte continuat d’abús sexual a menor de 16 anys, demana 12 anys de presó, 9 anys de llibertat vigilada, que no pugui apropar-se a menys de 200 metres ni comunicar-se amb la víctima durant 13 anys, i la inhabilitació especial per a l’exercici d’una professió o ofici que comporti contacte amb menors durant 15 anys.

Finalment, fiscalia sol·licita 3 anys i mig de presó per un delicte contra la salut pública, a més de 40 euros de multa -el doble del valor de la marihuana que va regalar a la menor- i el pagament de les costes processals.

L’Audiència preveu celebrar la segona i darrera sessió de la vista oral el 3 de març en la qual està previst que declarin més testimonis -entre ells la mare de la menor- i el processat, que ho farà en darrer lloc.

També et pot interessar

Comentaris