Es traspassa

02/02/2021 - 20:47h

Alguns restaurants de Vilafranca pengen cartells per mostrar que estan al límit i demanen que, com a mínim, se’ls deixi obrir la terrassa al 100% tot el dia

El sector de l’hostaleria està al límit i molts dels bars i restaurants tancats per la pandèmia ja no podran tornar a obrir les portes un cop s’aixequin les restriccions.

El sector hostaler ha denunciat aquesta setmana en diferents declaracions i comunicats que estan “a les últimes” i que la situació actual per l’hostaleria és “patètica”. Critica que el Govern no concreta mesures per donar-los suport i que “dona llargues” a les seves propostes sense parlar “en cap moment d’ajuts reals” i deixant-los “a la seva sort”

El sector demana que se’ls aixequin part de les restriccions, exigeixen poder obrir les tardes o vespres un parell d’hores i, sobretot, i com a mínim, que puguin obrir les terrasses tot el dia amb el 100% d’ocupació, amb distància entre taules ja que consideren que les terrasses són completament segures.

Exemple d’un dels restaurants que té penjat el cartell

Per mostrar la seva indignació amb la situació, alguns bars i restaurants de Vilafranca, coordinats a través d’un grup de WhatsApp creat fa un any, han penjat aquesta setmana cartells on es pot llegir ‘Es Traspassa’. La informació no és certa, almenys de moment, però han posat la Generalitat com a persona de contacte per a qui li interessi el negoci per assenyalar-la com a culpable del seu tancament, en cas que s’hagi de produir.

Aquesta és una manera ben original de mostrar com el sector no pot més. Dani Cercós, del restaurant el Cèntric Gastrobar, explica que l’hostaleria “és un sector molt més segur que altres llocs considerats essencials on es pot anar amb normalitat, com ara el transport públic” i apunta com a Madrid “hi ha llibertat total i les dades no són pas massa diferents que les d’aquí, per tant, això mostra que les restriccions del Govern català amb l’hostaleria no serveixen per a res”.

Cercós diu que estan absolutament d’acord que hi hagi un control estricte de les mesures que han de complir els establiments “i que a qui ho faci malament, se’l sancioni, però a la resta ens han de deixar guanyar-nos la vida”. El vilafranquí clou finalment que el que volen “no són ajudes, sinó treballar”.

També et pot interessar

Comentaris