El PSC de Vilafranca demana un milió d’euros addicional per a l’Hospital

Judit Benages
02/02/2021 - 10:36h

Si formen part del Govern, els socialistes es comprometen a invertir més en Llei de Barris i en cofinançar programes d’ocupació per a joves

El PSC de Vilafranca ha fet aquesta setmana al proper govern de la Generalitat tres demandes que consideren bàsiques pel territori: un pressupost addicional d’1 milió d’euros per a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, l’aposta en inversió per Llei de Barris i cofinançament per programes d’ocupació per a joves.

Segons el regidor socialista Francisco Romero, aquestes propostes representarien 5 milions d’euros per a ampliar el Pla d’Intervenció Integral de Vilafranca i duplicar els plans d’ocupació per a joves, dos projectes que s’estan duent a terme amb finançament 100% municipal.

PUBLICITAT

Romero ha apuntat en roda de premsa que la prioritat ha de ser la sanitat pública ja que és “indignant” el que està passant amb la gent gran, que es troben que després d’estar pagant tota la vida els impostos ara es troben sense recursos i mal atesos per un col·lapse en la sanitat. Per Romero la sanitat pública “és l’esquelet del país” i per això ha demanat que el proper Govern es comprometi que l’Hospital compti amb un pressupost addicional d’1 milió d’euros en dos anys per al reforç dels equips professionals.

Aquest pressupost seria a part del pressupost d’inversió i assumit en els exercicis 2021 i 2022. Romero puntualitza que amb “tots els anys de retallades, l’Hospital ha quedat en una situació de feblesa i és gràcies als professionals que es pot fer front a la situació que hi ha. Pensem que és un pressupost assumible”.

Per altra banda Romero ha demanat que es recuperi la Llei de Barris, un programa que fa 10 anys es va plantejar per posar al dia els barris de les ciutats i fer front també a situacions de crisi econòmica.

PUBLICITAT

Romero demana que la Generalitat posi 5 milions d’euros a aquest pla, recuperant la Llei de Barris “el finançament de la Generalitat serviria per ampliar, arribar i transformar més carrers i barris de Vilafranca amb renovació urbana, amb temes de mediambient, en habitatge, amb serveis a les persones, un programa que podria ajudar-nos a sortir de la crisi amb més possibilitats, amb més opcions, perquè així redistribuïm els recursos”.

Romero ha assegurat que s’ha fet arribar al candidat Salvador Illa tot el material del programa del Pla d’Intervenció Integral amb l’objectiu que el proper govern de al Generalitat impulsi , recolzi i ampliïprojectes com el que tenim a Vilafranca.

Un altre de les propostes que s’ha fet arribar és la de donar suport als joves en la seva entrada al món laboral. Romero assegura que plans com aquest són necessaris perquè els joves puguin començar la seva etapa dins el món professional aprenent i amb una estabilitat que els permeti desenvolupar-se el més ràpid possible. Així, el regidor demana que la Generalitat cofinanci aquests Plans Ocupacionals, de manera que a Vilafranca es puguin duplicar.

Preguntat per si totes aquestes qüestions les assumeix, també, com a compromís per si govern el PSC, Romero ha assegurat que si, que és un compromís “absolut”.

També et pot interessar

Comentaris