En Comú Podem reclama al Vendrell un nou sistema nacional de salut de gestió pública

D’esquerra a dreta, Yolanda López, Jéssica Albiach i Jordi Jordan
01/02/2021 - 11:16h

La líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha fet un acte davant l’Hospital del Vendrell, on s’ha solidaritzat amb les demandes del personal del centre

El cap de llista per Tarragona, el Baix Penedès i les Terres de l’Ebre, Jordi Jordan, acompanyat per la número 2 de la llista, Yolanda López, i la candidata  a la presidència de la Generalitat, Jéssica Albiach, van reclamar dissabte al Vendrell, davant l’hospital  de la capital del Baix Penedès, una major inversió en sanitat pública que permeti incrementar la dotació de personal als  hospitals i també un “nou sistema nacional de salut de gestió plenament pública i sense cabuda a l’ànim de lucre”.

Jordi Jordan va dir que “el Govern, els directius de la sanitat han de cuidar als que ens cuiden. Els professionals sanitaris s’han de sentir escoltats i atesos. És fonamental per tenir més recursos Al personal sanitari que ha assumit tot el pes de l’emergència sanitària, amb pocs recursos ha de tenir unes condicions de treball dignes”. En aquest sentit, i aprofitant la seva presència  davant l’Hospital del Vendrell on hi ha molts problemes per manca de personal va afirmar que “a En Comú Podem ens solidaritzem i expressem el nostre suport a tot el personal sanitari de l’Hospital del Vendrell. Un exemple del que passa a d’altres centres sanitaris del país”.

Jordan va recordar que tot i que Catalunya és un dels territoris més rics de l’Estat,  “és dels que paga pitjor als seus professionals sanitaris. Això no pot ser. És una qüestió de millorar el finançament, és una qüestió de tenir una fiscalitat justa, però també és una qüestió de prioritats de Govern. Per això cal un canvi de debò al Govern de la Generalitat”.

La candidata a la presidència Jéssica Albiach va afirmar que  “pel que fa a la salut el dilema d’aquestes eleccions és canvi o continuïtat, o blindar la sanitat pública o continuar amb una sanitat feble i un dels sistemes sanitaris de l’Estat amb més externalitzacions i participació del sector privat. Nosaltres no volem mantenir el sistema sanitari tal com està, el volem canviar. És un model en què Junts, ERC i PSC es troben còmodes”.

Els problemes de lHospital del Vendrell

Segons els comuns, els  problemes dels treballadors de la sanitat pública per la manca de finançament és un fet ben clar al Vendrell.   

Els treballadors  de l’Hospital del Vendrell  han denunciat públicament (en una carta enviada a la Direcció del centre que pateixen una tensió psicològica extrema i d’esgotament per la manca de mitjans i de personal necessari, que l’hospital pateix des de fa anys, però que ara amb la pandèmia encara és més evident. En aquell moment, el 12 de gener,  35 professionals sanitaris, el 5% de la plantilla, estaven de baixa per Covid.  El comitè d’empresa es queixa que fa anys que reclama la contractació de personal. Aquesta situació ha provocat les llistes d’espera.   Aquesta situació ha fet que s’haguessin de reprogramar les intervencions quirúrgiques no urgents.

El del Vendrell és un exemple de la situació que s’està produint a molts centres sanitaris de tot el país, segons van comentar dissabte els comuns.

També et pot interessar

Comentaris