Manel Duran deixa la delegació de la FCF del Penedès-Garraf

27/01/2021 - 11:09h

El president Joan Soteras ja ha cessat als directius Juanjo Isern, Jordi Terés i aquest dilluns Toni Tanyà i Manel Duran

Els delegats Manel Duran (Penedès-Garraf) i Toni Tanyà (Osona) van ser destituïts dilluns del seu càrrec per ordre del president de la FCF Joan Soteras. Duran va mostrar el seu enuig: “Després de 10 anys treballant a la delegació, no mereixo marxar així. Tinc el suport dels 56 clubs del Penedès-Garraf, aquestes no eren les formes”.


Soteras va convocar els dos cessats dilluns, però no es va presentar, delegant la responsabilitat a Oriol Camacho -un secretari general que ha perdut totes les seves responsabilitats- i Josep Vives, vicepresident i màxim responsable de les delegacions. ‘Si ell no té confiança amb la meva persona, jo ja fa temps que li vaig perdre a ell”, comenta Duran.
El president està enfrontat al Procicat i al govern català, quan el mes de novembre va assegurar que les competicions tornarien el primer cap de setmana de desembre si o si, oblidant les mesures sanitàries pel coronavirus.

De fons hi ha les eleccions: ”No m’ha explicat els motius, però està preparant les eleccions. Els delegats som els interlocutors dels clubs i a ell no el coneix ningú”.

Vist així, el de Sabadell ha eliminat totes les veus contràries, i darrerament va cessar als més crítics en la seva gestió, el directiu Juanjo Isern i els delegats Jordi Terés (Lleida) i aquest dilluns Toni Tanyà i Manel Duran.
Ara els directius hauran de ratificar aquesta decisió, però com diu Duran: ”A la junta directiva hi ha molts interessos personals, econòmics i familiars”, és a dir, part dels 170 treballadors estan d’alguna forma vinculada als directius.

El vilafranquí continuarà de vocal: ”Tenia ganes de plegar, però els clubs estan en mi”.

Més de 27 milions

La FCF viu una situació econòmica molt complicada i les despeses s’han incrementat desordenadament.
El president té sou net de 120.000€, i cal afegir dietes i l’aportació pel càrrec de vicepresident de Luis Rubiales. Darrerament ha guanyat pes José Miguel Calle, qui va ser denunciat per cobrar estan rebent la prestació d’atur i perquè la seva dona Mónica Zapata tenia remuneració per ser professora a l’Escola d’Entrenadors, un càrrec mai exercit.

Soteras vol incorporar a Calle com a director general amb un contracte blindat en cas d’acomiadament, de moment, per tots els problemes legals aquesta decisió està aturada.
Amb clara voluntat de promocionar la imatge personal, el president també fa servir empreses exteriors liderades per Alvaro Montoliu i Raül Sus (entorn dels 100.000€), a més de la creació de la FCF Televisió amb un cost pot superar els 650.000€.
Una de les partides que aquesta temporada no podrà ingressar la federació és la corresponent a sancions als clubs (700.000€).


També et pot interessar

Comentaris