VeC denuncia el govern per no donar-los dades sobre educació

Imatge d’arxiu de Vilafranca en Comú
Judit Benages
26/01/2021 - 16:59h

Els comuns han portat el cas a la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública que, segons afirmen, ja els va donar la raó en una ocasió

Vilafranca en Comú diu que ja estan farts que des del govern de Vilafranca no se’ls faciliti la informació pública que demanen. Donen un toc d’atenció sobretot a la regidoria d’educació i a la seva titular, Xell Montserrat.
Segons ha explicat des dels comuns Dolors Vilaró, el que ha fet el partit, per segon cop en els últims anys, és denunciar el govern davant la comissió de garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública de la Generalitat (GAIP) per reclamar dades del passat curs escolar.

Segons ha explicat el regidor Ramon Arnabat, és la segona vegada que denuncien l’Ajuntament davant d’aquest organisme públic de la Generalitat pel mateix motiu. La primera vegada va ser el curs 2017/2018 quan l’ens va obligar el govern a donar les dades que es reclamaven.

PUBLICITAT

Ramon Arnabat es mostra enfadat perquè creu que aquesta situació es podria haver evitat si, senzillament, es donés la informació que demanen.

“Tenim tot el dret com a ciutadans a tenir aquestes dades perquè són públiques i, a més, no hi ha informació personal”, assegura Arnabat al mateix temps que explica que necessiten la informació perquè el curs 2019-2020 es van canviar els criteris dels ajuts i, segons el partit, es van reduir a la meitat i, per tant, volen saber com es van distribuir els recursos i certificar, o no, possibles casos de segregació escolar al municipi.

PUBLICITAT

Arnabat diu que ja estan cansats de les excuses que els hi posa la regidora i, per tant, esperen que el GAIP els torni a donar la raó i obligui el govern a donar unes dades que són públiques.

També et pot interessar

Comentaris