L’Ajuntament de Vilafranca estrena web, amb servei de xat per a dubtes

Aureli Ruiz durant la presentació de la nova web
26/01/2021 - 16:04h

La web anterior, del 2003, s’havia vist superada per les xarxes socials i s’havia convertit simplement en un espai d’emmagatzematge d’informació

L’Ajuntament de Vilafranca té, a partir d’aquest dimarts, nova web municipal que, segons ha explicat el regidor d’hisenda, Aureli Ruiz, tanca el procés de canvi de plataforma i de disseny i que comporta també l’activació de noves funcionalitats  “per millorar en agilitat, eficiència i accessibilitat amb una imatge més moderna i més pròxima ”.

Ruiz ha explicat que la web anterior, implantada des de 2003, s’havia vist superada per les xarxes socials i s’havia convertit en un simple espai d’emmagatzematge d’informació, però que el que volen ara és que la web sigui “el cor de l’Ajuntament” i també el portal d’entrada de la ciutadania i les empreses a la institució”.

L’organització dels continguts de la nova web és més accessible i intuïtiva i el cercador és potent situat en l’entorn Google. S’hi podrà accedir des de qualsevol dispositiu PC, portàtil, mòbil o tauleta. 

Un dels canvis més destacables de la nova web, a banda de la imatge, és que té servei de xat per potenciar la informació dels diferents serveis d’atenció ciutadana i per ser un nou canal per contactar i resoldre els dubtes relacionats amb la pròpia web, els tràmits, les consultes ciutadanes i la informació general del municipi.

El xat engega en aquesta fase inicial amb dues oficines d’atenció, l’OAC i l’OME, i un horari de 9 a 14 hores i, per tant, és possible que les respostes no siguin immediates, però sí que es tramitarà en les hores pròximes a la consulta. Segons el regidor, ara molta gent fa arribar qüestions a l’Ajuntament a través de xarxes socials, cosa que ara preferiran que es faci arribar pel servei de xat.

Estructura

La nova web municipal s’estructura per opcions de cerca, amb una portada principal i diverses portades internes, que faciliten la presentació de temes destacats per a cadascun dels apartats. A l’apartat ‘Temes’ s’hi troba una relació de continguts agrupats per àmbits temàtics, que s’actualitzen en funció de les necessitats i estat dels procediments i campanyes.

A l’apartat ‘Ciutat’ s’hi recull tota la informació d’actualitat, de serveis municipals i de la ciutat.

La informació institucional de l’Ajuntament de Vilafranca, de govern obert  i d’atenció a la ciutadania es pot localitzar a l’apartat ‘Ajuntament’. També hi ha l’accés directe a la Seu electrònica, la plataforma de tramitació online de l’Ajuntament i, finalment el Directori amb el contingut de contacte i la ubicació dels diferents serveis de la ciutat (equipaments, serveis administratius, urgències….).

La nova web vol destacar per la seva claredat, ja que la portada principal de la web intenta recollir de forma clara i directa els  continguts més demandats per la ciutadania, així com la informació de servei principal i la informació d’actualitat. És una portada molt flexible, que admet diferents formats de contingut i una actualització immediata. Cadascun dels apartats web disposa de portada pròpia per destacar la informació i afavorir la localització de continguts.

L’accessibilitat també és un tret definitori de la nova web. Els criteris d’accessibilitat l’Ajuntament de Vilafranca compleixen amb els estàndards de nivell doble A, d’acord amb el compromís de les administracions públiques pel que fa a l’accessibilitat. La nova web disposa d’un aplicatiu d’accessibilitat a la informació, que llegeix els continguts de la pàgina o permet la navegació amb teclat , entre d’altres.

També et pot interessar

Comentaris