500.000 restes arqueològiques trobades al Conjunt Històric d’Olèrdola

25/01/2021 - 20:21h

Procedeixen de les excavacions que s’han dut a terme des del 1986 i estan inventariades i digitalitzades pel Museu d’Arqueologia de Catalunya

El Museu d’Arqueologia de Catalunya ha donat a conèixer que s’ha arribat a la xifra de 500.000 restes arqueològiques trobades al conjunt històric d’Olèrdola. Aquest mig milió de restes arqueològiques catalogades procedeixen de les excavacions que s’han dut a terme al conjunt històric d’Olèrdola des de l’any 1986 i estan inventariades i digitalitzades pel Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Al llarg d’aquests darrers 35 anys de campanyes arqueològiques, els objectes s’han trobat en diferents espais dins i fora de la muralla del conjunt d’Olèrdola: el castell, les esglésies, les necròpolis, la pròpia muralla, la cisterna i pedrera romanes, així com cases, tallers i cellers. Les restes abracen un període històric que va des de l’edat de bronze fins a l’època moderna.

Algunes de les peces emblemàtiques de la col·lecció són un vas campaniforme o una destral de pedra del període calcolític; ceràmica amb alfabet iber; monedes romanes o un mil·liari de pedra reutilitzat ; i ja en època medieval la part d’un retaule que representa un dimoni o un capitell preromànic de l’església de Sant Miquel.

També et pot interessar

Comentaris