Vilafranca vol millorar el seu entorn i potenciar el carril bici i de vianants

Estat actual de la riera de Llitrà
Judit Benages
23/01/2021 - 19:05h

El govern vilafranquí prepara, per exemple, un projecte per netejar la riera de Llitrà i fer que l’aigua hi circuli sense obstacles

L’Ajuntament de Vilafranca ha arribat a un acord amb l’Empresa Municipal d’Aigües pel qual tiraran endavant un projecte per millorar la riera de Llitrà i fer que l’aigua hi circuli sense obstacles, que hi hagi més pendent a la riera i que, per tant, no quedi l’aigua tan estancada, acumulant brutícia.

El regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, ha apuntat que es compta amb 70.000 euros del pressupost per millorar aquest indret de l’entorn de Vilafranca. I és que arran de les restriccions sanitàries, els vilafranquins s’han mogut més per les zones naturals del municipi, la qual cosa ha evidenciat que certs espais necessitaven arranjaments força urgents.
Igualment, Romero ha explicat que també han ampliat el pressupost per arreglar els camins municipals, sobretot aquells que van a la muntanya de Sant Pau, ja que es vol consolidar la zona com un itinerari de passeig habitual i, per tant, cal dignificar-la.

PUBLICITAT

Malgrat això, el govern no té al cap només arranjar l’entorn de la vila, sinó que, dins el Pla d’Intervenció Integral del centre i del carrer Comerç, el que es pretén fer és un itinerari segur per a bicicletes i per a vianants que arribi fins al barri del Poble Nou aprofitant el cobriment de la via del tren.

Segons Romero, aquest carril bici arribaria des del carrer Comerç fins al carrer Germanor o Tossa de Mar, al Poble Nou, per enllaçar cap a l’avinguda de Tarragona i el barri de Sant Julià. Des del govern, a més, s’estudiarà que aquest carril vagi també cap als centres educatius i destaca que dins el Pla Integral ja hi ha prevista una nova urbanització del carrer de Sant Pere fins al carrer Pere el Gran.

Del que es tracta, diu Romero, “és d’injectar inversió per facilitar el passeig tant a peu com amb bicicleta, amb una integració de l’entorn i voreres més amples, que la pandèmia ens ha ensenyat que és molt important”. El regidor posa la plaça de l’Oli com a exemple a seguir en altres zones.
Durant aquest any s’han d’aprovar els projectes i, segons Romero, posaran en pràctica la participació ciutadana per tal d’acabar de definir-los i facilitar que tant entitats com veïns puguin dir-hi la seva.

Finalment, Romero recorda un projecte important, el carril bici que uneix Vilafranca amb Santa Margarida i els Monjos, el qual ja està adjudicat i les obres del qual començaran aviat. A més, també hi ha en marxa l’itinerari per a vianants fins a les Cabanyes.

PUBLICITAT

Vilafranca, posa’t guapa?

Ara que Pasqual Maragall ha estat notícia perquè ha complert 80 anys, el regidor socialista Francisco Romero apunta que, tot i les visibles diferències entre Vilafranca i Barcelona, el Pla d’Intervenció Integral de la capital de l’Alt Penedès vol assimilar-se a la coneguda campanya que Maragall va fer a Barcelona l’any 1985 anomenada “Barcelona, posa’t guapa” i que, a causa del seu èxit, ha tingut continuïtat a la ciutat comtal amb altres noms.

Aquesta campanya estava dirigida a fomentar la rehabilitació d’edificis i d’altres elements arquitectònics de la ciutat per millorar el paisatge urbà, i oferia subvencions a tots aquells que efectuaven obres de restauració i millora de béns particulars i, per tant, contribuïen a protegir i a conservar el patrimoni de la ciutat. “Volem que els propietaris presentin projectes per millorar les seves finques i, així, també millorar Vilafranca”, clou Romero.

També et pot interessar

Comentaris