Mas Albornà netejarà els carrers de Vilafranca durant quatre anys més

Imatge d’arxiu de treballadors de Mas Albornà
20/01/2021 - 18:19h

El ple aprova un contracte de 6,5 milions fins el 2024 amb el vot favorable de tots els partits excepte l’abstenció de Ciutadans

El ple de l’Ajuntament de Vilafranca va aprovar dimarts amb els vots a favor de tots els partits (excepte Ciutadans, que es va abstenir) l’adjudicació de quatre anys més de la neteja viària de la vila a Mas Albornà.

El portaveu del govern, Aureli Ruiz, va explciar que és el contracte més important a nivell econòmic que gestiona l’Ajuntament ja que són prop de 6,5 milions d’euros per a quatre anys i va destacar que l’adjudicatari ha estat una empresa local, amb una gran implicació en el territori i també una gran tasca social.

Des de Ciutadans Eladio Garcia es va abstenir perquè considera que cal que hi hagi més licitadors en un concurs públic i creu que l’empresa va treure una nota massa justa com per resultar adjudicatària.
La resta de grups van votar a favor, tots ells destacant la responsabilitat social de Mas Albornà, a més de ser una empresa eficient i que afavoreix les persones amb diversitat funcional. Des d’ERC i la CUP van recordar que ells preferien que no s’externalitzessin el serveis però van reconèixer que, si s’ha de fer, està bé que sigui en una empresa amb perspectiva social per revertir els diners públics a persones amb dificultat d’accés als llocs de treball. Concretamnet, amb aquest contracte, es donarà feina a un total de 37 persones amb risc d’exclusió social.

Després d’aquest punt ja va venir el debat de diverses mocions. Una d’elles va ser la presentada per ERC, a petició de l’Assemblea Nacional Catalana, per fer que l’Ajuntament pagui els impostos estatals a l’Agència Tributària de Catalunya. La moció va ser aprovada amb els vots a favor de JxV, ERC, CUP i VeC, i els vots en contra de PSC i C’s

Per defensar el text va parlar Rofer Vives, portaveu de l’ANC, que va apuntar que el pagament a l’ATC era una manera de reforçar les institucions catalanes, que legalmetn és factible i, a més, va recordar que l’Ajuntametn havia aprovat mocions similars el 2013 i 2015 i, per tant, el qeu calia fer era complir-les.

El regidor de C’s, Eladio Garcia, va votar-hi encontra perquè creu que no és moment per augmentar la despesa en un servei que fa d’intermediari.
El socialista Francisco ROmero va explicar que l’Agència Tributària Catalana es va crear per gestionar els tributs de la Generalitat, i que els ajuntament ho fan mitjançant la Diputació. Va destacar que la Generalitat no ha dit als ajuntament que vulgui fer aquesta gestió.

Finalment el portaveu de Junts per Vilafranca, Aureli Ruiz, va recordar que les anteriors mocions sobre el tema es van aprovar en un moment de màxima mobilització en que la Generalitat explicava que hi havia estructures d’estat.

Ruiz va afirmar que això havia generat “decepció”, que ara el moment era molt diferent i que la ciutadania estava cansada de gestos simbòlics. Va dir que donaven suport a la moció però va avisar que només ho farien si la Generalitat ho demana i sense pagar els impostos 10 dies abans del termini, que és el que demana l’ATC.

El ple va debatre també una moció proposada per C’s que demanava la immediata baixa de l’Ajuntament de l’Associació de Municipis per la Independència. En aquesta moció el PSC no va votar mentre que la resta de grups municipals hi van votar en contra. L’alcalde, Pere Regull, assenyalava que l’aportació municipal és mínima ja que no arriba als 3.000 euros anuals.

La següent moció de VeC era per exigir canvis legislatius per a l’eradicació del maltractament animal per a l’adhesió al “pacte de Teguise” i es va aprovar per unanimitat. En canvi la darrera moció que també presentava VeC va ser rebutjada pel govern. Parlava de com es podia reactivar el mercat dels dissabtes però el regidor de comerç, Joan Manel Montfort, va apuntar que, tot i compartir el fons, hi ha moltíssimes mesures de les anomenades al text que ja s’estaven duent a terme.

També et pot interessar

Comentaris