VINSEUM trasllada nou premses de vi al nou edifici del museu

20/01/2021 - 14:00h

Les nou premses de vi que s’instal·len ara es podran veure a la nova exposició permanent del museu que preveu la seva inauguració a l’estiu de 2022

L’equip de conservació i restauració del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya ha començat el 2021 treballant en una delicada operació de trasllat de peces de grans dimensions. En concret són nou premses per a fer vi datades entre el segle XVI i el primer terç del segle XX que es podran veure a la nova exposició estable del nou edifici del museu que preveu obrir portes al segon semestre del 2022.

Aquesta operació s’avança a la producció i al muntatge de la futura exposició estable del museu sobre les cultures del vi degut a les dimensions excepcionals de les premses. I ho fa ja que l’estat actual de les obres de construcció de la futura nova seu de VINSEUM ho permet, amb accessos molt amplis, i sense portes, finestres, ni murs de tancament que en dificultin la seva entrada.

Les premses seleccionades han estat guardades a les reserves del museu des de l’any 2010, moment en què van haver de sortir del museu degut a les obres de rehabilitació de la seu històrica de VINSEUM, el Palau Reial.

Ara les premses emprenen el camí invers, i ho fa sota la direcció de l’equip tècnic de VINSEUM, amb la participació d’un equip d’operaris d’una constructora amb experiència en altres operacions similars dutes a terme amb el museu. Es preveu que l’operació ocupi tres setmanes, entre el desmuntatge a les reserves, el transport i el muntatge a l’edifici en obres ubicat a la plaça Jaume I, a tocar del Palau Reial.

Reserves de Vinseum abans de començar el trasllat

El projecte museogràfic dissenyat per l’estudi Varis Arquitectes preveu la ubicació de les nou premses entre les plantes baixa i primera. La gran premsa de biga (o de lliura) s’instal·larà a la planta baixa del nou edifici, les vuit restants es munten a la primera planta, que compta amb un forjat reforçat que aguanta el sobrepès del conjunt de premses. Una vegada muntades, les premses restaran protegides a l’espai definitiu, mentre l’obra de l’edifici continua avançant al seu voltant.

També et pot interessar

Comentaris