L’igualadí Daniel Vilarrúbias serà el nou director de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès

19/01/2021 - 17:16h

Arxiver i llicenciat en Història de l’Art per la UB, agafarà el relleu de Josep M. Masachs

Daniel Vilarrúbias Cuadras (Igualada, 1979) serà el nou director de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès. Ell mateix ho ha fet públic a través de les xarxes socials.

Arxiver i historiador de l’art. Llicenciat en Història de l’Art per la UB (2003) i professor superior de violí pel Conservatori del Liceu (2000). Com a violinista, té el grau superior de l’especialització en violins històrics a l’ESMuC, està centrat en la música antiga europea (segles XV al XVIII) i ha participat en multitud de concerts i a les festes més importants del calendari català. En el camp del folklore és fundador de la Federació del Seguici Tradicional Històric d’Igualada, amb la qual ha treballat per a l’elaboració d’un protocol de restauració del seguici festiu d’aquesta ciutat i la recuperació de diversos elements d’aquest com són els balls de la Festa Major.

Dins el món campaner, és membre de la Confraria de Campaners de Catalunya, ha ofert diverses conferències sobre el tema, publicat alguns articles i ha assessorat diverses instal·lacions de campanes. Ha treballat com a director dels Musèus dera Val d’Aran i actualment, des de feia deu anys, era el director de l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell.

Vilarrúbias substituirà a partir del febrer en el càrrec Josep M. Masachs, que a finals d’aquest mes es jubila.

També et pot interessar

Comentaris