Mor als 88 anys l’exalcalde d’Olesa de Bonesvalls, Enric Ases

Judit Benages
18/01/2021 - 16:53h

Va ser batlle d’aquest municipi penedesenc del 2009 al 2015 i la gent que el coneix en destaca el seu compromís amb el territori

Dissabte a la tarda va morir a Barcelona als 88 anys d’edat el que va ser des del 2009 i fins el 2015 alcalde d’Olesa de Bonesvalls amb el partit GOOB, Enric Ases.

Persona molt compromesa amb el municipi i amb el territori, Ases va formar part de la junta del centre cultural i recreatiu d’Olesa i l’any 1991 va formar part de la fundació del nou partit anomenat ‘Grup d’Opinió d’Olesa de Bonesvalls (GOOB)- FIC (Federació d’Independents de Catalunya), que volia ser una alternativa al govern de Marià Tutusaus, de CiU.

Enric Ases va ser vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Penedès a finals dels anys 90 i el 2007 va guanyar les eleccions a Olesa amb GOOB, tot i que una aliança entre CiU, PSC i UPO va fer que Enric Ases no es quedés amb l’alcaldia.

Però finalment GOOB, ERC i UPO van signar el juliol del 2009 una moció de censura que va treure del càrrec el convergent Pere Pi i va posar a l’alcaldia a Enric Ases. La moció arribava després d’una profunda crisi de govern entre els tres parits que manaven. Enric Ases es va mantenir a l’alcaldia fins el 2015.

Qui coneixia a Ases en destaca el seu gran compromís tant pel municipi com pel territori de la vegueria Penedès, per la que sembla que va lluitar incansablement.

Comentaris