Torna el servei de transport escolar dels alumnes de Batxillerat del Baix Penedès

13/01/2021 - 14:06h

Les gestions del Consell Comarcal amb la Generalitat i la reducció del nombre d’alumnes garanteixen el transport fins al 31 de maig

Des del passat dilluns 11 de gener amb la tornada a les escoles i instituts després de vacances, el Consell Comarcal del Baix Penedès torna a realitzar el servei de transport escolar dels alumnes de Batxillerat, i ho farà fins al final de curs actual, és a dir el 31 de maig de 2021. Així, els alumnes d’educació postobligatòria de la comarca excepte els alumnes d’Albinyana i Santa Oliva aniran amb els mateixos busos dels alumnes d’ESO assumint una part del cost i la resta se’n farà càrrec el Departament d’Ensenyament de la Generalitat. 

Des del Consell s’ha estat treballant per buscar una solució conjuntament amb els Ajuntaments afectats de la nostra comarca i s’ha demanat a la Generalitat una solució definitiva. De moment, gràcies a que els municipis de Santa Oliva, que transportarà els seus alumnes amb un bus propi, i a Albinyana, que utilitzarà la línia de transport públic per portar els estudiants a l’Institut, s’ha reduït el nombre d’alumnes a un centenar, que podran ocupar les places disponibles als busos de transport escolar per als alumnes d’ESO.

La Consellera Comarcal d’Educació, Núria Güell agraeix l’esforç realitzat pels ajuntaments dels pobles afectats que s’han hagut de fer càrrec del transport dels alumnes perquè anessin a estudiar als Instituts, des del passat 1 d’octubre.

Aquest servei està garantit fins el 31 de maig quan finalitza el curs actual. A partir del curs vinent, l’Àrea d’Educació del Consell Comarcal està fent totes les gestions perquè el Departament d’Educació assumeixi el cost del transport de tots alumnes d’educació obligatòria i postobligatòria de la comarca i es recorda que des del Consell Comarcal no es té la capacitat econòmica per desdoblar aquestes línies.

Actualment l’Àrea d’Ensenyament del Consell Comarcal del Baix Penedès gestiona 47 línies de transport escolar de primària i ESO que traslladen un miler d’alumnes als centres educatius de la comarca cada dia amb una  majoria de les línies de transport saturades.

També et pot interessar

Comentaris